Одеський ресторатор Лібкін розповів про власний рецепт лечо з перців.
Одеський ресторатор, власник ресторанів "Дача", "Тавернетта", "Пан-Піца" та мережі кафе "Компот " Савва Лібкін розповів, як приготувати смачне лечо. Компанію в приготуванні йому склав відомий журналіст Дмитро Гордон. Лечо - це угорська овочева закуска з томатним присмаком, основним інгредієнтом якої є солодкий перець. Цю закуску можна розкласти по стерилізованим банкам, щоб закрити на зиму.
Великі різнокольорові перці очистити від шкірки, обпалити на газовій плиті, на найсильнішому вогні. Розрізати перці навпіл, видалити насіння і плодоніжки і нарізати великими шматками. Томати надрізати зверху і на кілька секунд опустити в окріп, зняти шкірку, нарізати часточками. Лук очистити і також нарізати часточками. Моркву почистити і нарізати півколами. Часник дрібно порубати.
У великій сковороді готувати цибулю і моркву на оливковій олії до напівготовності. Потім додати перець і готувати ще 25 хвилин, поки перець не стане м'яким. Останніми додати томати, закрити сковорідку кришкою і готувати ще 30 хвилин на маленькому вогні. За 5 хвилин до готовності додати часник і паприку. Потім покласти лавровий лист, мед, перець горошком, трохи оцту і солі.
Лечо накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Подавати як холодну закуску або закрити на зиму.
Читайте також інші рецепти: