Наливка з вишень виходить солодкою, ароматною і дуже красивою через насичений ягідний колір.
Вишнева наливка особливо популярна серед представниць прекрасної статі. Цей солодкий, з легкою кислинкою напій асоціюється з літом. А простота і легкість приготування роблять його ще більш популярним.
Найпростіший рецепт вишневої наливки має в собі всього два інгредієнти: безпосередньо ягоди та алкоголь. Досить змішати, дати настоятися - і вуаля, наливка готова.
Читайте такожАроматна фарширована картопля: як приготувати ситну страву
Вишню промити та видалити кісточки;
У скляну банку скласти вишню шарами (не більш 5 см), чергуючи її з цукром. Залити вміст горілкою так, щоб рідина покривала вишню з цукром.
Банку закрити щільною кришкою, поставити для настоювання в тепле темне місце.
Вишневу наливку витримати не менше 1,5-2 місяців.
Готову наливку процідити. Зберігати наливку в прохолодному темному місці.
Вишні розім'яти разом з кісточками, скласти в скляну банку, додати горілку і прянощі та залишити на 8 днів у теплому місці.
Готову наливку процідити, додати цукор і поставити в темне місце до розчинення цукру.
Вишню промити та кожну ягідку проколоти голкою, щоб краще виходив сік. Ягоди скласти в скляну банку, додати цукор. За бажанням можна додати також кілька листочків вишні та бутонів гвоздики. Залити коньяком.
Банку щільно накрити кришкою і настоювати при кімнатній температурі в темному місці 30 днів.
Готову настоянку процідити.
До речі, вишню, що залишилася можна сміливо використовувати при приготуванні десертів.
Вишні промити і викласти в ємність, залишивши зверху незаповнений простір. Зверху на вишні влити мед.
Ємність щільно закрити та поставити в темне місце на 2 місяці.
Готову наливку процідити, перелити в ємності трохи менше і щільно закрити.
Вишню вимити, покласти в банки, пересипаючи цукром.
Залити ягоди алкоголем, щоб вони були злегка покриті рідиною. Закрити банки пластиковими кришками та залишити в темному місці на 2 тижні.
Через 2 тижні рідину злити в окрему тару, закрити і залишити на зберігання. Вишні в банку засипте цукром і струсіть. Банки поверніть в темне місце на 2 тижні.
Через 2 тижні виділився з вишень солодкий сік злийте, додайте до первинного алкогольного продукту.
Вишні в банках на цей раз залийте водою. Банки залиште все в тому ж темному місці ще на 2 тижні. По їх закінченні рідину процідіть, додайте до раніше зцідженої, перемішайте. Зберігайте наливку в скляній тарі.