З грибів можна приготувати соковитий і апетитний шашлик.
Настала пізня осінь - пора збору врожаю осінніх грибів. Свіжі лісові гриби можна приготувати на багатті. Шашлик з грибів виходить дуже соковитим і ароматним, він малокалорійний і дозволений під час посту. Для приготування грибів на мангалі можна використовувати будь-які їстівні гриби, а також магазинні печериці. Секрет смачного шашлику з грибів - правильно приготований маринад.
Гриби промити і просушити. Кабачок і помідори помити. Кабачок нарізати кружечками. Сало нарізати часточками. Для маринаду змішати рослинне масло, соєвий соус, улюблені приправи і спеції. Добре підійдуть базилік, мускатний горіх, червоний солодкий перець, розмарин.
Гриби, сало, кабачок і помідори помістити в глибоку ємність, залити маринадом і залишити на півгодини. Нанизати на шампури інгредієнти, викласти на гаряче вугілля, готувати 10-15 хвилин з усіх боків.
Змішати сухі спеції і сіль. Вершки змішати зі сметаною. Додати спеції. Заправити гриби маринадом і залишити на 40 хвилин. Регулярно помішувати гриби, щоб вони просочилися соусом з усіх боків. Гриби підсмажити на мангалі до готовності.
Змішати майонез з рослинною олією і спеціями. Гриби помити, очистити від бруду, заправити маринадом і залишити на 30 хвилин. Підсмажити на мангалі до рум'яності.
Гриби промити і просушити. Вино змішати з оливковою олією, додати сіль, цукор, спеції. Залишити гриби в маринаді на 40 хвилин при кімнатній температурі. Приготувати на багатті.
Дивіться також інші рецепти: