Літо - сезон свіжих овочів і фруктів, тому приготувати собі корисний салат не складе труднощів.
Ідеальний салат повинен бути не тільки ситним, але і корисним. У рецептах, які ми зібрали, не буде жирних і калорійних страв. Ми пропонуємо вам кілька варіантів смачних і простих у приготуванні салатів.
Раніше ми розповідали про те, як зробити бургер вдома.
Заправка: оливкова олія, кінза, лимонний сік, сіль і спеції.
Помити і порвати руками листя салату. Помідори черрі розрізати навпіл. Огірки і авокадо помити, почистити і нарізати. З банок з тунцем злити масло, тунець нарізати шматочками. Всі складові викладаємо в тарілку, перемішуємо, додаємо цибулю і заправку.
Зняти з персиків шкірку, нарізати, змастити оливковою олією і злегка підсмажити на сковороді. На тарілку викласти салат з руколою, з боків розмістити персики. У центр і- моцарелла, з боків - шинка. Перед подачею полити салат заправкою і посипати спеціями.
Читайте такожВсесвітній день смаженого м яса: 5 рецептів ароматного шашлику, як вибирати м'ясо, в чому маринувати
Розігріти духовку до 200°C. Взяти стручки, розрізати навпіл, видалити з них насіння і, виклавши на папір шкіркою вгору, запікати в духовці 10 хвилин. Після цього накрити перець мокрим рушником і почекати, поки він охолоне. Зняти шкірку, стручки нарізати смужками. Картоплю відварити, нарізати часточками, покласти на деко, змастити оливковою олією, посипати спеціями і запікати 20 хвилин. Листя салату перебрати, промити, просушити і порвати руками. Нарізати буженину смужками, порошок каррі змішати з маслом і змастити картоплю в духовці. Викласти на картоплю буженину і запікати 3 хвилини. З'єднати перець, картоплю, буженину, листя салату і моцарелу. Змішати лимонний сік з маслом і заправити соусом салат.
Промити, просушити рукколу і листя салату, потім порвати руками. Горіхи підсмажити на сковороді і подрібнити в блендері. Цибулю нарізати півкільцями, сир - пластинками. Яблуко очистити від шкірки, нарізати кільцями і скропити соком лимона.
Зробити соус: мед, оливкова олія, сіль і перець. Перемішати, заправити овочі. Почекати 10 хвилин, щоб інгредієнти просочилися соусом. Викласти салат на блюдо, прикрасити сиром і горіхами.