
Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати про деякі важливі нюанси в її приготуванні.
Як приготувати смачну паску - 10 тонкощів
Кілька важливих моментів допоможуть у приготуванні святкової випічки:
- Усі продукти мають бути кімнатної температури.
- Паска виходить смачнішою на "живих" дріжджах (пресованих).
- Дріжджі перед приготуванням потрібно перевірити на придатність - приготувати опару. Якщо вона не піднімається дуже довго, то і з тістом доведеться возитися цілий день, тому опару краще переробити. Беріть для неї свіжі дріжджі, дивіться термін придатності на пакуванні, а відкриті упаковки не зберігайте довго.
- Якщо ви приготували тісто, а воно зовсім не піднімається - можливо, дріжджі старі або непридатні. У цьому разі тісто можна "оживити" новою опарою.
- Оптимальна температура для вистоювання тіста - 28-30 градусів, якщо буде нижчою, то процес бродіння сповільнюється, за високої температури активність дріжджів припиняється, вони можуть "зваритися".
- Не ставте тісто для паски в миску з теплою водою - щоб воно підходило, залиште його в теплому місці.
- Під час другого вистоювання тіста у формах, воно має подвоїтися - не залишайте його довше, ніж належить, оскільки тісто переросте й опаде, а паска може вийти з увігнутою шапочкою.
- Найкраще пекти паски приблизно одного розміру, тому що маленькі печуться швидше: може бути таке, що вони вже готові і їх потрібно діставати, а у великих - сира середина. Якщо ж відкрити духовку завчасно, то тісто в непропечених пасках опаде.
- У вузьких і маленьких формах паски печуться і тримаються краще, ніж у великих і широких.
- Після випічки паски найкраще остуджувати на боці, поклавши їх на рушник і повертаючи періодично з одного боку на інший.
Приготовлені паски зберігайте в щільно закритому пакеті або оберніть у кілька шарів харчової плівки.
Раніше ми розповідали, яка форма для паски краща та як її вибрати.
Відео дня