Розповідаємо, як готується салат "Мімоза" - рецепт, який здивує всіх.
"Мімоза" - салат, який має класичний варіант, а також кілька авторських, але незалежно від набору інгредієнтів продовжує бути одним з найпопулярніших. УНІАН з'ясував, як можна приготувати ідеальний салат "Мімоза" - найкращий рецепт для вас і ваших близьких.
Інгредієнти:
Записуйте, як готується салат "Мімоза" за класичною технологією
Відварити яйця, моркву, картоплю та курку до готовності. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
Викласти на салат "Мімоза" шари по порядку - морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху посипати салат тертим білком, а потім тертим жовтком. Прикрасити зеленню.
Саме так готується салат "Мімоза" класичний, але якщо замінити один головний інгредієнт - смак буде зовсім іншим.
Інгредієнти:
"Мімоза" з сиром-ідеальний варіант для тих, хто хоче додати пікантності салату
Відваріть яйця, моркву, картоплю, картоплю та курку. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці. Лук обсмажити до золотистого кольору.
У глибокій формі укласти шари: морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок, сир. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Викласти зверху тертий яєчний білок і жовток, прикрасити салат зеленню.
Також можна приготувати страву з рибою, а не з куркою - смак буде зовсім іншим, не менш шикарним.
Інгредієнти:
Записуйте, як робиться "Мімоза" з тунцем
Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Викласти шари на тарілку - тунець, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат "Мімоза" зеленню.
Інгредієнти:
"Мімоза" з сардиною і тунцем або куркою - шикарний варіант для справжніх гурманів.
Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця і сардин злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Розкладіть шари на тарілці - нарізані кубиками сардини, тунець або курка, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат "Мімоза" зеленню.