Розповідаємо, як робиться "Шуба" - салат, який ніколи не вийде з моди.
"Оселедець під шубою" - салат дуже популярний. Настільки, що десятиліттями він не набридає українцям - його продовжують готувати з року в рік спеціально до святкової ночі 31 грудня. УНІАН з'ясував, як можна по-новому зробити салат "Шуба" - рецепт, якого ви точно не бачили.
Інгредієнти:
ВАЖЛИВО: для цього рецепта вам знадобиться кулінарні кільця діаметром 18 і 20 см.
Картоплю і моркву відварити, почистити, натерти на крупній тертці. Желатин залити водою, згідно з інструкцією, дати "піднятися". Оселедець розібрати на філе, нарізати дрібними шматочками. Цибулю подрібнити. На обрану плоску тарілку поставити кільце 18 см. Для того щоб у вас вийшов "саме той" "Оселедець під шубою" - шари потрібно збирати правильно: картопля - сіль - майонез - оселедець - цибуля - майонез - морква - майонез - картопля - майонез. Після того, як ви зібрали салат, його потрібно відправити в холодильник.
Варений буряк перебити в блендері, додати сіль і майонез, перемішати. Желатин розтопити на водяній бані, ввести цю масу в бурякову. Знову збити блендером. Кільце змастити олією всередині, взяти гострий ніж і "пройтися" ним за формою між бортиками і салатом, щоб він "відійшов" від кільця. Зняти форму з салату, акуратно надіти кільце 20 см. Залити салат буряковою масою, прибрати в холодильник до повного застигання. Перед подачею "Шубу" можна прикрасити журавлиною, листям смородини або по-іншому - як забажає ваша фантазія.