Оселедець під шубою - один із улюблених салатів на святковому новорічному столі.
Оселедець під шубою - це відомий святковий салат радянської кухні. До складу класичного рецепта входить слабосолоний оселедець, варені овочі та яйця. Салат викладається шарами, які змащують майонезом. Він часто прикрашає святковий стіл, але особливо популярний Оселедець під шубою на Новий рік. Готується ця страва дуже просто та з недорогих інгредієнтів, а з'їдається за лічені хвилини.
Моркву, картоплю, буряк і яйця відварити до готовності і остудити. Морква і картопля варяться 25 хвилин, яйця - 10 хвилин. Буряк потрібно варити 1 годину. Очищену цибулю дрібно нарізати і ошпарити окропом. Оселедець нарізати однаковими шматочками. Картоплю, моркву і буряк натерти на тертці, яйця дрібно нарізати.
У широкий плоский посуд викласти на дно оселедець, вирівняти, змастити майонезом. На оселедець викласти шар моркви, потім картоплю і яйця. Кожен шар змащувати майонезом. Зверху викласти шар буряка, злегка посолити салат і змастити останній шар майонезом. Прикрасити салат зеленню, яйцями або цибулею. Залишити в холодильнику на кілька годин.
Буряк, картопля, морква і яйця відварити до готовності і остудити. Яйця дрібно нарізати. Яблуко, моркву, картоплю і буряк натерти на тертці. Цибулю подрібнити, залити сумішшю цукру, бальзамічного оцту і солі і маринувати кілька хвилин. Злити маринад.
Викласти салат: спочатку картоплю, потім оселедець, цибулю, моркву, яблуко і яйце. Кожен шар змащувати майонезом. Останнім шаром викласти тертий буряк. Зверху змастити майонезом і прикрасити за смаком. Залишити салат настоятися на 2 години.
Читайте також інші рецепти: