Вони чудово підійдуть на вечерю як самостійна страва.
Салати є чудовим варіантом, як легко і просто урізноманітнити своє меню. Додаючи до одного продукту різні інгредієнти, можна отримувати щодня нову страву.
Сьогодні розглянемо салати з тунцем. Ця риба є багатим джерелом омеги-3, селену, калію і натрію.
Мімоза з тунцем виходить соковитою і смачною. Це чудовий спосіб зробити цей салат кориснішим. Для приготування візьміть:
Картоплю, моркву та яйця відварюємо й очищаємо. Цибулину дрібно ріжемо, заливаємо окропом на півхвилини та відкидаємо на сито. Далі заливаємо її холодною водою, додаємо цукор та оцет.
Поки цибуля маринується, можна зробити перерву на півгодини. Коли час спливе, продовжуємо готувати.
Вибираємо тарілку для салату. На дно викладаємо рибу і злегка промазуємо її майонезом. Далі натираємо зверху білки та морквину. Кожен шар також промащуємо.
Посипаємо маринованою цибулею і натираємо зверху картоплю. Щедро промащуємо її для соковитості. Для прикраси натираємо жовток і можна, за бажанням, поставити кілька гілочок зелені на вибір.
У цієї страви справжній літній смак. Найкраще її готувати, коли з'являються відповідні сезонні овочі, але це не обов'язкова умова.
Щоб зробити салат із тунцем і кукурудзою, візьміть:
Яйця відварюємо до готовності. Цибулину необхідно нарізати на тонкі, акуратні півкільця. Хрусткі огірки потрібні у вигляді кружечків.
Яйця та чері ріжемо на половинки. Фету подрібнюємо на кубики. Тунець варто злегка розім'яти виделкою.
У великій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо олією та спеціями. Ретельно перемішуємо і можна подавати.
Цей салат із консервованим тунцем добре підходить, якщо хочеться зробити свій раціон кориснішим. Для його приготування беремо:
Із тунця зливаємо зайву рідину та розминаємо його. Яйця відварюємо. Нарізаємо їх та авокадо на дрібні шматочки, а цибулину - на четвертинки кілець.
Салат і зелену цибулю також нарізаємо. Поміщаємо все в миску, заправляємо олією та лимонним соком, посипаємо спеціями. Перемішайте і подавайте.
Для цієї страви приготуємо смачну, цікаву заправку, яку ви можете запам'ятати і для інших салатів. Щоб зробити салат візьміть:
Для заправки знадобиться йогурт (3 ст.л.), зерниста гірчиця (2 ч.л.), лимонний сік (1 ч.л.), олія оливкова (1 ст.л.) і спеції.
Яйця відварюємо. Їх, а також капусту й овочі, потрібно крупно нарізати й відкласти відразу в миску для салату. Цибулю ріжемо на тонкі чверть кільця. Додаємо всі інгредієнти в ємність. Готуємо заправку і змішуємо її з усім іншим. Салат із тунцем і яйцем можна подавати.