Рецепт салату грибна галявина не потребуватиме складних або дорогих продуктів, але урізноманітнює вже звичне новорічне меню
Грибна галявина - салат, який заслужено стане прикрасою будь-якого святкового столу. Його незвичайний смак змусить гостей змести страву зі столу.
Варто зазначити, що салат грибна галявина - рецепт із куркою та безліччю овочів. Це смачна страва, яка може похвалитися незабутнім виглядом. Для його приготування потрібні:
Овочі, яйця та грудку відваріть до готовності. Глибоку миску з плоским дном вистеліть харчовою плівкою. Печериці викладіть ніжками догори. Присипте кропом і викладіть шар дрібно порізаної курки. Змастіть цей шар майонезом і викладіть на нього натерту на крупній тертці моркву. Знову змастіть і зверху натріть сир. Далі потрібно буде викласти шар порізаних кубиком яєць і натерту картоплю. Між ними також має бути майонез.
Закрийте миску кришкою або затягніть плівкою. Салат має постояти в холодильнику кілька годин. Для подачі переверніть миску так, щоб картопля стала нижнім шаром, а гриби - верхнім.
Також можна приготувати салат грибна поляна з шинкою.
Також можна зробити більш розкішний салат грибна галявина - рецепт у цьому разі потребуватиме більше праці та зусиль, але винагородить вас своїми смаковими якостями. Для приготування знадобляться:
Для того, щоб замаринувати цибулю, додатково знадобляться яблучний оцет (2 столові ложки), вода (100 мілілітрів), цукор (1 столова ложка) і сіль (за смаком).
Для початку дрібно нарізаємо цибулю і заливаємо її зазначеним маринадом. Відварюємо до готовності овочі та яйця. Потім потрібно підготувати продукти. Шинку й огірки потрібно нарізати, а моркву, яйця, картоплю та сир - натерти на тертці. Зелень ріжемо як зазвичай.
В ідеалі, щоб зібрати цей салат знадобиться роз'ємне кільце (можна взяти від форми для випічки). Його боки потрібно прикрити ацетатною або харчовою плівкою, щоб салат не прилипав. Далі викладаємо все шарами і промащуємо майонезом у такому порядку: картопля, курка, маринована цибуля, морква, огірки та яйця. Добре все приминаємо і вирівнюємо, щоб отримати плоску поверхню. Далі весь верх салату посипаємо кропом. У центр викладаємо гриби, а по краю "галявини" - зелену цибулю. Бажано після цього дати йому пару годин просочитися, а потім можна витягувати з форми.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найсмачніший салат Олів'є.