Гарний салат "Соняшник" готується просто і виходить дуже ситним.
Ситний і апетитний салат "Соняшник" із чіпсами красиво виглядає на будь-якому святі. Його рецепт дуже гнучкий і допускає додавання будь-яких інгредієнтів, навіть ананасів або чорносливу. Однак класичний варіант містить курку, гриби та яйця. Інгредієнти викладаються шарами та змащуються майонезом, а перед самою подачею навколо салату викладають чіпси - "пелюстки" соняшника.
Ми розповіли, як приготувати салат "Соняшник" із чіпсами - рецепт, який вважається традиційним. Продукти можна прибирати і замінювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
Перед приготуванням заздалегідь відваріть до готовності курку (30 хвилин) і яйця (10 хвилин), залиште остигати. Наріжте м'ясо дрібним кубиком, а на тертці натріть сир і яйця (білок і жовток окремо). Маслини наріжте вздовж половинками.
Гриби промийте та наріжте дрібними пластинами, цибулю - кубиком. Смажте гриби разом із цибулею на гарячій сковороді з олією приблизно 5 хвилин. Допускається приготування салату "Соняшник" із грибами маринованими замість смажених. Тоді цей крок можна пропустити.
Викладайте салат "Соняшник" шарами, змащеними майонезом:
На останній шар викладіть половинки маслин, як імітацію соняшникового насіння. Готовий салат "Соняшник" із куркою залиште просочитися в холодильнику 2-3 години.
Просто перед подачею на стіл прикрасьте боки страви великими чіпсами. Не потрібно робити це заздалегідь, інакше чіпси розмокнуть.