Такі салати є яскравими та дуже апетитними, вони чудово підійдуть до святкового столу.
Салат з курятиною – не просто смачна страва, а ще й доволі ситна.
Рецептів приготування таких салатів є безліч. Найчастіше передбачається використання відвареного філе, хоча можна урізноманітнити звичне блюдо також, обсмаживши шматочки філе на сковороді або запікши в духовці.
Салат із курятиною в списку інгредієнтів може містити овочі, фрукти, гриби, хліб, сухарики, різні заправки та соуси.
Яйця, борошно та дрібку солі збити вінчиком до однорідності.
У добре розігрітій олії підсмажити яєчний млинець. Обсмажувати з обох боків по 1-2 хвилини. Остудити.
Велику цибулину нарізати тонкими півкільцями й обсмажити до м'якості в соняшниковій олії.
Маринований огірок нарізати соломкою. Відварене куряче філе розібрати на волокна. Яєчний млинець згорнути рулетом і нарізати тонкою соломкою.
Викласти всі інгредієнти у великий салатник, додати подрібнену зелень.
Змішати сметану з гірчицею та лимонним соком. Заправити цим соусом салат, перемішати, за необхідності посолити.
Нарізати куряче філе тонкими пластинками товщиною приблизно 5-7 мм. Викласти його в миску. Додати сіль, чорний перець та соєвий соус, перемішати. Залиште куряче м`ясо маринуватися на 10-20 хвилин.
Потім обсмажити замариноване куряче філе на оливковій олії до рум'яності з одного боку, приблизно 5-7 хвилин. Перевернувши, продовжувати смажити ще 5 хвилин.
Солодкий перець нарізати невеликими шматочками довільної форми. Обсмажити його на олії, що залишилася після курятини, протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.
Листя салату вимити, обсушити, порвати руками на великі шматочки й викласти на тарілку для подачі. Додати нарізані невеликими шматочками помідори. Зверху викласти шматочки печеного перцю. Поверх овочів розкладіть ще теплі шматочки курячого м'яса.
Прикрасити салат зеленню кропу й полити бальзамічним оцтом, а також можна посипати кунжутом.
Яйця і куряче м'ясо необхідно заздалегідь відварити.
Остигле куряче м'ясо дрібно нарізати й викласти першим шаром на дно салатниці. Змастити невеликою кількістю майонезу.
Курячі яйця очистити від шкаралупи, натерти на великій тертці й викласти наступним шаром поверх м’яса. Так само змастити майонезом.
Читайте такожАпетитна запечена картопля-гармошка: як приготувати ефектну страву
Банку з консервованими печерицями розкрити й злити рідину. Нарізати їх на дрібні шматочки. Потім викласти наступним шаром і трохи змастити майонезом.
Верх салату посипати сиром, натертим на середній терці. За бажанням верх салату посипати подрібненою зеленню. Покласти його в холодильник на годину, щоб трохи охолов.