Салат з виноградом може містити м'ясо, рибу або сир - ці ягоди добре поєднуються з багатьма продуктами.
Виноград - прекрасна основа для смачних салатів на свято і кожен день. Цей фрукт прекрасно поєднується майже з будь-якими продуктами і додає яскраву нотку в страву. Для салатів краще використовувати солодкі сорти винограду без кісточок, в ідеалі - кишмиш. Замість майонезу страву можна заправити йогуртом або сумішшю сметани з соєвим соусом.
Раніше ми розповідали, коли збирати виноград в саду і як визначити його стиглість.
Яйця відварити круто (10 хвилин) і відразу після варіння викласти в холодну воду. Крабові палички нарізати тонкою соломкою, а яйця - кубиком. З кукурудзи злити воду. З'єднати яйця з паличками і кукурудзою. Виноград розрізати навпіл і видалити кісточки, якщо є. Перемішати з іншими інгредієнтами. Заправити майонезом і посолити за смаком.
Курку нарізати уздовж великими шматками. Натерти курку сіллю і приправою каррі. Обсмажити грудки на сковороді на соняшниковій олії 3-4 хвилини з кожного боку. Остудити і дрібно нарізати м'ясо.
Виноград помити і розрізати навпіл. Вийняти кісточки, якщо є. Яйця відварити круто. При можна варінні додати у воду щіпку соди, щоб вони краще чистилися. Яйця і сир натерти на крупній тертці. Горіхи обсмажити на сухій сковороді і очистити від шкірки. Трохи подрібнити горіхи ножем або качалкою.
Змішати майонез зі сметаною, посолити і поперчити. Додати горіхи і перемішати соус. Викласти салат наступними шарами: курка, яйця, сир, виноград, сир, курка, яйця. Кожен шар змастити соусом і прикрасити салат зверху половинками винограду. Дати салату настоятися мінімум 5 годин в холодильнику.
Помідори нарізати тонкими часточками, а печінку невеликими кубиками. Посолити і поперчити печінку. Обваляти в борошні і обсмажити на невеликому вогні на сковороді на соняшниковій олії 10-15 хвилин.
Для заправки змішати оливкову олію з медом і оцтом. Листя салату порвати руками і викласти в тарілку. На салат викласти помідори, виноград, теплу печінку і полити заправкою.
Яблуко очистити і натерти на крупній тертці. Виноград розрізати навпіл. Зелену цибулю дрібно порубати. Горіхи підсушити на гарячій сковороді без масла і порубати ножем. Злити рідину з тунця і розім'яти його виделкою. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити майонезом.