Розповідаємо, як приготувати "Олів'є", щоб і домашні, і гості попросили добавки.
Салат "Олів'є" - один з найпопулярніших і найбільш шанованих українцями. Вважається, що класичний французький рецепт, а також універсальний радянський - це кращі варіанти страви. Однак УНІАН з'ясував, що існує, як мінімум, 5 інших рецептів.
Смачний курячий "Олів'є" - інгредієнти:
Курку вимити, відварити до готовності, розібрати на волокна. Картоплю, моркву і яйця відварити, почистити. Після того як овочі охолонуть, нарізати їх кубиками і викласти в миску. Туди ж додати курку, зелений горошок, нарізані яйця і солоні огірки. Заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати до столу.
Перевірений рецепт "Олів'є" з ковбасою - інгредієнти:
Соковитий "Олів'є" - салат, який складно зіпсувати, але важливо дотримуватися рецептури. Відварити до готовності картоплю, яйця і моркву, почистити, а потім нарізати кубиками. З вареною ковбасою і огірками вчинити так само, всі інгредієнти з'єднати в одній ємності. Заправити салат майонезом, посолити і подавати до столу.
"Олів'є" з м'ясом - інгредієнти:
Яловичину відварити до готовності (приблизно 1-2 години), картоплю, моркву і яйця зварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками варені овочі, м'ясо, яйця, мариновані огірки, ріпчасту цибулю, з'єднати разом. Додати зелений горошок, заправити салат майонезом і посолити, подавати до столу.
"Олів'є" з креветками - інгредієнти:
Відварити моркву і картоплю в шкірці, остудити, почистити. Нарізати дрібними кубиками, так само вчинити з огірком, з'єднати три інгредієнта в одній ємності. Туди ж додати креветки, подрібнені варені яйця і зелений горошок. Заправити салат майонезом, посолити, подавати до столу.
Салат "Олів'є" з кукурудзою - інгредієнти:
Картоплю, моркву і яйця відварити, нарізати кубиками. Так само вчинити з шинкою і огірками, з'єднати з іншими інгредієнтами. Додати кукурудзу, заправити салат майонезом і подавати до столу.