Ситні та прості салати підійдуть і на свято, і на щодень.
Майже на кожному святковому столі присутні салати з куркою. Куряче м'ясо просте в приготуванні, має нейтральний смак і гармонує з безліччю продуктів. Таких поєднань існують сотні, і кожне приємно здивує гостей.
Ми назвали нові салати з куркою, які ви ще могли не пробувати. Ці рецепти прості в приготуванні та мають ідеальний баланс смаків. А головне - ще не приїлися, тому обов'язково викличуть фурор за столом. Їх можна подати на Різдво, Новий рік або взагалі без особливого приводу.
Поєднання ситного м'яса і яскравого фрукта ми розбавляємо хрусткими сухариками та освіжаючим салатним листям.
Підготуйте такі продукти:
Курку приправте улюбленими спеціями та відбийте молотком. Обсмажте на олії по 3-4 хвилини з кожного боку, остудіть і наріжте дрібним кубиком. Такого ж розміру зробіть ананас і хліб. Останній підсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору. Сир натріть на тертці, а салат Айсберг промийте і порвіть руками.
Змішайте в салатнику всі складові на салат з ананасом і куркою. Посоліть і поперчіть за смаком. Сухарики додавайте одразу перед подачею на стіл, щоб вони не розмокли.
Ця ситна страва така апетитна, що нею можна наїстися навіть без гарніру.
Повний список інгредієнтів:
М'ясо, яйця та горошок відваріть до готовності. Розділіть філе на волокна. Яйця поріжте кубиком. Печериці промийте, наріжте пластинами та обсмажте до золотистого кольору на олії. Щоб салат із куркою вийшов смачнішим, можна взяти білі гриби. Змішайте всі інгредієнти, додайте майонез і поставте в холодильник мінімум на годину.
Через корейську моркву салат виходить досить пряним, але овочі згладжують його гостроту.
Візьміть такі інгредієнти:
Курку, огірки наріжте кубиком, з кукурудзи злийте рідину, порубайте зелень. В окремій мисці змішайте майонез зі сметаною. Усі продукти з'єднайте в салатнику і заправте салат із копченою куркою сметанно-майонезним соусом. Для подачі посипте зеленню.
Ця страва виходить дуже вишуканою і надовго запам'ятовується.
Вам знадобляться такі продукти:
Куряче філе приправте, обсмажте на сковорідці з олією та поріжте кубиком. Яйця зваріть круто і натріть на крупній тертці, як і сир. Горіхи порубайте і обсмажте без олії кілька хвилин. Виноград очистіть від кісточок (якщо є) і розріжте на половинки.
Салат із виноградом і сиром та куркою можна подавати змащеними майонезом шарами (курка - яйця - горіхи - сир - виноград), або просто змішати всі продукти.