Грецький салат готується дуже просто і без термічної обробки.
Соковитий і яскравий грецький салат переносить нас на узбережжя Середземного моря, де ростуть ароматні трави і оливкові дерева. Це найпопулярніший в світі овочевий салат, який дуже просто готується і містить мало калорій. Овочі для Грецького салату обов'язково нарізають великими шматочками. Головною "родзинкою" страви є популярний в Греції сир фета.
Огірки вибирайте не гіркі, а цибулю - солодку, бажано червону. Томати можна замінити помідорами черрі.
Інгредієнти:
Всі овочі ретельно помити і обсушити. З огірків зняти шкірку, якщо вона гірчить. Цибулі краще взяти менше, якщо вона гостра. Огірки, болгарський перець і томати нарізати великим кубиком. Якщо використовуєте помідори черрі - розріжте їх навпіл. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
У Великий салатник викласти помідори, огірки, цибулю, перець і маслини. Полити салат оливковою олією і лимонним соком, посипати спеціями і ретельно перемішати салат. Соліть салат зовсім трохи, тому сир фета дуже солоний.
В останню чергу наріжте сир фета великими кубиками. Зручно різати його мокрим ножем. Акуратно викладіть кубики фету зверху на салат і подавайте до столу.
Соус для грецького салату можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику. Він чудово підходить до будь-яких інших овочевих салатів.
Інгредієнти:
Олію беріть хорошої якості і нерафіновану З половинки лимона вичавити сік в миску. Часник подрібнити через прес, всипати в миску. Додайте в миску сушений орегано і щіпку солі. Залити суміш оливковою олією і перемішати. Зберігати заправку в холодильнику в банку із закритою кришкою.