Гості попросять рецепт салату, якщо його спробують.
У грузинській кухні є безліч смачних сезонних страв. Одна з найзнаменитіших серед них - овочевий грузинський салат із горіховою заправкою. Він готується легко і просто. Найкраще його робити в літній період, коли овочі найсмачніші.
Це дуже смачна традиційна страва, яка чудово підійде на літо і дозволить урізноманітнити раціон. Щоб приготувати грузинський салат із горіховою заправкою, беремо:
Овочі та зелень потрібно вимити, а часник і цибулину - очистити. Нарізаємо на шматочки огірки, помідори та цибулю. Переміщаємо їх у миску, в якій будемо змішувати салат.
У блендер кладемо кінзу, горіхи, часник. Видавлюємо туди сік лимона. Подрібнюємо інгредієнти до стану пасти - це буде заправка для салату. Переміщаємо її до овочів, а потім солимо й перемішуємо. Салат грузинський - готовий.
Варто зазначити, що дехто не може їсти кінзу. Це не причина відмовлятися від салату - можна замінити її на петрушку. Смак буде не зовсім такий, але все ще буде смачно.
Це інша варіація цієї страви. У ньому більше овочів, а також додані листя салату для об'ємності. Для приготування беремо:
Очищаємо і ріжемо півкільцями цибулю. Прибираємо її в окрему ємність, підсолюємо і поливаємо оцтом.
Огірки, солодкий перець і помідори ріжемо на шматочки, перекладаємо в миску. Горіхи підсушуємо на сковорідці і дрібно нарізаємо їх. Також потрібно подрібнити часник і гострий перець.
Додаємо всі інгредієнти в миску, приправляємо спеціями і олією. Перемішуємо і можна подавати грузинський салат.