Гострі кабачки по-корейськи стануть гарною закускою до основних страв.
Пряні й апетитні кабачки по-корейськи точно сподобаються любителям гострих закусок. Така страва добре поєднується з м'ясними стравами, овочевими рагу, різноманітними запіканками. Взимку цей салат нагадає про теплі літні дні. Рекомендуємо готувати його з молодих плодів із м'яким насінням.
Публікуємо два приголомшливі рецепти - кабачки по-корейськи на зиму і швидкий рецепт із коротким терміном зберігання.
Інгредієнти:
Кабачки наріжте чвертькільцями і викладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть 5-7 хвилин і злийте воду. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи, часник пропустіть через прес. Перець чилі наріжте тонкими півкільцями. Кріп дрібно порубайте.
У великій мисці змішайте кабачки, моркву, зелень, часник і чилі. Додайте цукор, сіль, оцет, соняшникову олію і всі прянощі. Спецій можна брати більше або менше на ваш смак. Кабачки по-корейськи поставте в холодильник маринуватися на 1-2 години. Після цього закуска готова. У холодильнику вона зберігається не більше 2 діб.
Інгредієнти:
Спочатку підготуйте банки - промийте з содою, простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, прокип'ятіть кришки.
Кабачки промийте й очистіть від шкірки, натріть на тертці для моркви по-корейськи. Моркву також почистіть і натріть на тертці, змішайте з кабачками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник пропустіть через прес.
У великій мисці змішайте до однорідності сіль, цукор, олію, оцет і приправу по-корейськи. Сумішшю приправ заправте овочі, перемішайте і залиште на 3 години. За цей час кабачки пустять сік і добре промаринуються.
Готову овочеву суміш розкладіть по чистих стерильних банках. Утрамбуйте суміш ложкою, щоб не було пустот. Залиште в кожній банці 2 см вільного місця. Накрийте, але не закручуйте обробленими кришками.
Поставте банки в широку каструлю і залийте гарячою водою по "плечі". Доведіть воду до кипіння і варіть на мінімальному вогні на 15 хвилин. За цей час салат стерилізується. Закрутіть банки кришками і накрийте ковдрою до повного охолодження, а потім переставте в темне прохолодне місце.