Три різні рецепти дуже смачного грузинського салату, який здивує гостей і домочадців.
Ацецилі - це простий і смачний грузинський салат, який легко можна повторити у себе вдома. Існують різні варіанти приготування цієї страви і ми відібрали три з них.
Ацецилі з курки виходить дуже ситним. Його варто сприймати як самодостатню страву, яку можна подавати на обід або вечерю. Для приготування беремо:
Болгарський перець і баклажан миємо, робимо кілька проколів і запікаємо в духовці 30 хвилин за 200 градусів. Овочі мають стати м'якими. Під час приготування їх потрібно буде перевернути.
У цей час чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця цибулю. До неї додаємо оцет, аджику й залишаємо на 10 хвилин, щоб промаринувалася.
Філе рвемо на тонкі та довгі волокна. Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими кільцями. Часник також потрібно почистити і дрібно нарубати.
Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Горіхи рубаємо ножем.
Коли овочі запечуться і злегка охолонуть, очищаємо їх від шкірки. Перець потрібно нарізати соломкою, а баклажан - розібрати на тонкі волокна.
Тепер збираємо страву. Змішуємо всі інгредієнти, крім зерен граната. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-20. Перед подачею прикрашаємо гранатом.
Ацецилі з баклажанів є простішим варіантом цього салату. Він готується дуже просто, а результат незмінно тішить. Для страви беремо:
Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на пластини, присолюємо і залишаємо хвилин на 15. Промиваємо овочі, обсушуємо й обсмажуємо з обох боків.
Для соусу перебиваємо разом усі інші інгредієнти в блендері. Баклажани потрібно порвати на волокна, заправити і перемішати.
Цей варіант ацецилі чимось схожий на попередній, але все ж відрізняється через інші компоненти соусу. Варто спробувати різні рецепти, щоб вибрати той, який найбільше подобається. Для приготування цього беремо:
Баклажани миємо, нарізаємо на слайси завтовшки близько 0,5 см і обсмажуємо до золотистості з обох боків. Викладаємо на серветки або паперові рушники та злегка солимо.
У цей час перебиваємо в блендері цибулю, чилі, часник, кінзу та горіхи. Додаємо туди олію, оцет, сік лимона та спеції. Якщо соус буде занадто густим, то можна додати трохи води.
Баклажани рвемо руками на смужки і заправляємо їх соусом.