Овочевий салат глехурад на смак одночасно хрусткий, пряний і свіжий.
Глехурад - це грузинський салат зі свіжих овочів, заправлений горіхово-часниковим соусом. Важко уявити більш весняне блюдо. Цей салат дуже освіжає і добре доповнює м'ясо або ковбаски. До того ж глехурад абсолютно нешкідливий для фігури, оскільки в рецепті немає соняшникової олії.
Раніше ми публікували рецепт хачапурі - ще однієї смачної грузинської страви.
За своїм бажанням можна замінити або прибрати частину овочів, а також змінити пропорції продуктів.
Інгредієнти для салату:
Інгредієнти для заправки:
Для заправки промити горіхи і злегка підсмажити на сухій сковороді. Остудити. Подрібнити горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натерти на дрібній тертці або подрібнити чеснокодавкою. Змішати подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець, а також додати до заправки трохи води і посолити. Заправка вийде досить густою.
Редис, цибулю і огірки нарізати тонкими півкільцями, а помідори нарізати тонкими часточками. Перець нарізати соломкою. Салатні листя порвати руками. Змішати всі овочі в салатник. Трохи посолити і перемішати.
Додати заправку в салат і перемішати. Залишити салат в холодильнику на 20-30 хвилин. За цей час овочі пустять сік і змішаються з ароматною заправкою.