Салат із буряком вважається одним із найсмачніших і не особливо складних у приготуванні.
Багато людей люблять буряк, але рідко роблять із ним салати просто через тривалий час приготування. Цей овоч вариться дуже довго, але тим не менш, вашої активної участі не потрібно - поставили на плиту і забули.
УНІАН пропонує 4 варіанти, як приготувати салат із буряком, щоб не обходитися тільки майонезом або олією.
Інгредієнти:
Для початку необхідно відварити буряк - залити його холодною водою в каструлі, поставити на плиту і готувати 40-50 хвилин до м'якості. Остудити, нарізати кубиками. Ріпчасту цибулю почистити, також нарізати кубиками. Часник подрібнити через прес. Усі інгредієнти змішати в одній ємності, додати кукурудзу. Посолити, поперчити, прикрасити салат подрібненою зеленню, заправити олією, перемішати ще раз і подавати до столу.
Інгредієнти:
Буряк відварити, остудити, яйця очистити від шкаралупи. Усі інгредієнти нарізати дрібним кубиком і викласти в миску. Часник пропустити через прес, додати до решти продуктів. Салат посолити, поперчити, заправити майонезом, перемішати і подавати до столу.
Інгредієнти:
Буряк відварити, остудити, почистити, натерти на тертці. Чорнослив залити окропом, залишити на 10-15 хвилин. Волоські горіхи подрібнити ножем, із лимона видавити лимонний сік. Усі інгредієнти з'єднати в одній посудині, посолити, поперчити, заправити олією, перемішати і подавати буряковий салат із чорносливом до столу.
Інгредієнти:
Для заправки:
Буряк вимити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності за температури 180 градусів. Остудити, нарізати кубиками. Так само подрібнити фету (бринзу), петрушку подрібнити. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді.
Приготувати заправку - змішати оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець. Листя салату промити і викласти на тарілку. На листя викласти частину буряка, потім частину фети (бринзи), скропити заправкою, викласти частину петрушки. Так повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Наприкінці заправити салат соусом, що залишився, викласти волоські горіхи і подавати салат буряковий до столу.