Ситний салат із баклажанами та іншими овочами не соромно подати навіть на свято.
Теплий салат із баклажанами втілює всі смаки осені. У цьому рецепті зібрані овочі, які дозрівають у вересні. Вони ідеально доповнюють один одного та містять багато вітамінів. Спробуйте приготувати салат із баклажанами та помідорами - він точно стане вашим улюбленим.
Інгредієнти:
Усі овочі промийте та обсушіть на друшляку. Баклажани наріжте кубиком, солодкий перець - соломкою, часник пропустіть через прес. Цибулю розріжте навпіл і окремо наріжте половинки півкільцями.
Змішайте баклажан, перці, часник і половину цибулини. Запечіть овочі в духовці (25 хвилин за 120°) або посмажте 10 хвилин на розігрітій сковорідці з олією. Також можна приготувати їх на грилі. Готовність перевіряйте за цибулею - вона має перестати хрустіти.
Викладіть готові овочі в салатник. Додайте нарізані кубиком помідори та фету, а також свіжу цибулю. Подрібніть ножем базилік (або іншу зелень) і посипте салат із баклажанами та перцем.
Для заправки змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець за смаком. За бажанням можна також додати соєвий соус.
Готовий салат із баклажанами та фетою рекомендується подавати в теплому вигляді, хоча й після охолодження він залишається смачним.