Пропонуємо незвичайні, але вдалі поєднання.
Найпопулярнішими салатами з буряка вважаються саме "Шуба" і "Вінегрет". Багато господинь готують ці страви на свята, але якщо вони вам приїлися, можна спробувати й інші рецепти. Дізнайтеся, який салат можна зробити з буряком, щоб близькі попросили добавки.
Чудова страва під назвою "Наречена" точно сподобається і чоловікові, і дітям, і навіть гостям. Її можна готувати на кожен день або на свято.
Інгредієнти:
Якщо не знаєте, який салат можна зробити з буряком, спробуйте приготувати саме "Наречену" - будьте певні, що його захочуть скуштувати навіть вибагливі люди. Спочатку відваріть овочі - моркву, буряк і картоплю, коли вони будуть готові, остудіть і натріть на тертці. Так само точно зробіть із яйцями. Сиру ріпчасту цибулю обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії. Потім почніть викладати шари - картопля, смажена цибуля, морква, смажена цибуля, майонез, буряк, смажена цибуля, майонез, половина тертого сиру, майонез. Зверху салат можна посипати або тертим сиром, або тертим яйцем, або всім разом. Також за бажанням страву не забороняється прикрасити петрушкою.
Цей легкий, але ситний салат може замінити вам "Вінегрет" - смак буде незвичайним, але цікавим. Обов'язково спробуйте, якщо раніше не готували.
Інгредієнти:
Буряк потрібно відварити до готовності, потім остудити й почистити. Нарізати дрібними кубиками, викласти в салатницю. Туди ж додати нарізану кільцями ріпчасту або червону цибулю, подрібнений часник і зелень, кукурудзу. Заправити салат олією, посолити, поперчити, перемішати. Це чудовий варіант, як приготувати салат із буряком, якщо у вас мінімум часу і продуктів - усе необхідне є в коморі кожної господині.
Якщо вас мучить проблема, який салат можна зробити з буряка, коли "Шуба" порядком набридла, ризикніть і приготуйте саме цю страву. Повірте на слово - домочадці будуть у захваті від неї.
Інгредієнти:
Буряк відварити до готовності, остудити, натерти на тертці й викласти на тарілку першим шаром. Потім зробити майонезну сіточку і розмістити терті варені яйця, знову змастіть майонезом. Далі зробіть шар із подрібненого часнику, знову додайте майонез і посипте салат тертим сиром. Відправте в холодильник на кілька годин для просочення, а після подавайте до столу.