Лимонний соус чудово підходить для м'ясних страв і заправки салатів.
Ароматний лимонний соус ідеально поєднується з гарячою і холодною рибою, морепродуктами, стравами з птиці. Також його можна використовувати як заправку для салатів замість обридлого майонезу. Яскравий пікантний смак, свіжий аромат і простота приготування зроблять цей рецепт вашим улюбленим. З таким соусом звичні продукти смакують по-новому.
Інгредієнти:
Жовток і гірчицю викладіть у сотейник або каструлю з товстим дном. Влийте воду. Увімкніть мінімальний вогонь і підігрійте суміш, збиваючи вінчиком до однорідності. Холодне (прямо з холодильника) вершкове масло наріжте кубиком і поступово додайте в соус при постійному помішуванні. Страва має не кипіти, а повільно булькати.
Лимон ретельно обмийте і потріть металевим скребком. Зніміть верхній шар цедри за допомогою дрібної терки. Вмішайте цедру в соус і зніміть із вогню. Влийте лимонний сік і додайте сіль, спеції, зелень за смаком. Остудіть і подавайте на стіл.
Інгредієнти:
Лимон промийте і потріть скребком. Зніміть цедру дрібною теркою, а з м'якоті вичавіть сік. У сковороді розтопіть на середньому вогні вершкове масло, просійте через сито борошно і перемішайте. Потім при постійному помішуванні влийте гарячий бульйон і тепле молоко.
Зменшіть вогонь до мінімального і варіть ще кілька хвилин. Не забувайте постійно помішувати. Додайте соус і цедру лимона, сіль, цукор, спеції, а також, за бажанням, вино. Готовий лимонний соус для салату остудіть, щоб він загус.