Майонез домашнього приготування значно смачніший і корисніший.
Майонез - найпопулярніший соус в української домашньої кухні. Без нього неможливо уявити святкові салати, намазки на хліб і багато запечені страви. Більшість людей використовують магазинний майонез з сумнівним складом, проте приготувати цей соус можна вдома.
Основа справжнього майонезу незмінна – це свіжі яйця та якісна рослинна олія. При цьому робити його можна лише з жовтками або з яєць цілком. Решта складових – сіль, цукор, лимонний сік, гірчиця – додається для смаку.
Із домашніх яєць вийде майонез жовтого кольору. Якщо ж доводиться робити його із магазинних яєць – соус вийде дуже світлим.
У соус можна додавати різноманітні прянощі, дрібно нарізані мариновані огірочки, маслини, оливки. А кількість солі можна змінювати за смаком.
Аби майонез добре й швидко збивався, всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.
Взяти чашу для збивання, влити у неї олію. Додати гірчицю, сіль та цукор. Влити лимонний сік.
Вбити у чашу яйце (важливо, аби жовток був цілим).
Опустити в чашу занурювальний блендер так, щоб він повністю покрив жовток. Почати збивати на високій швидкості.
Коли маса стане густою і не тектиме – майонез готовий. Тоді слід припинити збивання, інакше його можна перезбити й він буде рідким.
Змішати блендером яйце, гірчицю, цукор, сіль, часник, корінь імбиру та огірок до однорідної консистенції.
Читайте такожАроматне домашнє какао: як приготувати смачний напій
Щойно суміш почне загусати, струмінь олії можна збільшити. Слід зауважити: чим більше олії – тим густіший майонез.
Після доведення суміші до потрібної густоти додати лимонний сік і ще трохи збити. У готовий майонез за бажанням додати свіжу або заморожену зелень, перемішати ложкою.