З броколі можна приготувати багато смачних вітамінних страв.
Броколі є одним із найбільш корисних овочів. Є безліч рецептів приготування різноманітних страв із нею. Броколі можна подати на гарнір або просто так, приготувавши на пару. Також з неї можна приготувати смачний салат, суп-пюре або ж запекти її в духовці.
У каструлю налити воду, додати курячу грудку і покласти на вогонь. Коли вода почне закипати зняти піну, зменшити вогонь, прикрити кришкою й залишити варитися 20 хвилин. Готову грудинку вийняти її з бульйону.
Читайте такожСмачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну страву
Дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити їх на сковороді близько 5 хвилин.
Капусту броколі розщепити на шматочки середнього розміру та подрібнити блендером.
Обсмажені овочі також перемолоти в блендері з курятиною.
Відправити бульйон на вогонь і викласти у нього подрібнену броколі, курку та засмажку. Помішуючи віночком довести суміш до кипіння. Влити вершки, продовжити помішувати.
Частинами додати плавлений сир, щоб він поступово розчинився в супі. Після додавання сиру варити, помішуючи, 2-3 хвилини.
Готовий крем суп з броколі подавати із зеленню кропу, а також можна додати сухарики.
Для тіста
Для начинки
З борошна, масла, сметани, солі і цукру готуємо пісочне тісто. Шар тіста помістити в поліетиленовий пакет і відправити на 1 годину в холодильник.
Броколі поділити на суцвіття і варити у підсоленій киплячій воді 3-4 хвилини. Викласти на паперовий рушник.
Білу частину цибулі порею порізати на кільця й обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати порізану кубиками вирізку, поперчити і трохи посолити.
Змішати сир, яйця та сметану. Додати обсмажку і дрібно порізані зелену цибулю, посолити до смаку.
Тісто розкачати в коло і за допомогою качалки перенести в форму, сформувати бортики і наколоти виделкою.
Відправити в духовку на 10 хвилин при температурі 240℃.
На спечений корж викласти броколі, поверх неї додати начинку. Відправити у духовку на 30-40 хвилин при температурі 180℃.
Насамперед необхідно бланшувати суцвіття броколі. Для цього їх слід кинути в киплячу воду і варити 5 хвилин, після чого негайно опустити броколі в крижану воду. Потім воду злити.
Читайте такожРецепт домашньої шаурми: прості рецепти ситної страви
Сир натерти на великій тертці, 2/3 сиру додати в тісто, перемішати.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти в неї броколі. Залити приготовленою заливкою. Посипати зверху рештою сиру.
Відправити у духовку й запікати при 190℃ упродовж 30-40 хвилин. Трохи остудити запіканку й можна подавати до столу.