Частування із сезонного овоча можна зробити ще смачнішим.
Кабачки, навіть піддані термічній обробці, все одно корисні для організму. Вони зміцнюють імунітет, покращують стан шкіри, налагоджують роботу серцево-судинної системи. Тож будь-які страви із сезонного овоча - джерело необхідних вітамінів, і смачні оладки з кабачків - не виняток.
Немає нічого простішого, ніж узяти овоч, додати до нього три продукти, які є у кожної господині в шафці, і зробити смачний сніданок, вечерю або обід.
Інгредієнти:
Кабачок одразу потрібно вимити й позбавити шкірки. Потім натерти на крупній тертці, викласти в миску. Вбити яйце, посолити, перемішати. Всипати борошно, перемішати знову так, щоб тісто вийшло без грудочок. Налити на сковорідку олію, столовою ложкою зачерпнути кабачкову масу і викласти кілька порцій на розпечену поверхню. Смажити оладки з кабачків на сковороді з двох боків по 5 хвилин до готовності.
Другий варіант рецепта нічим не складніший за перший, просто частування на кефірі виходить ніжнішим і пишнішим. Якщо вам подобається саме така текстура, "щоб тануло в роті", спробуйте готувати так.
Інгредієнти:
Принцип приготування оладок за такою технологією схожий на попередній метод - вам потрібно помити кабачок, почистити його і натерти на тертці. Викласти подрібнений овоч у миску, туди ж влити кефір, вбити яйце, посолити, поперчити, всипати борошно і перемішати. Сковороду змастити олією, гарненько розігріти і, порційно викладаючи тісто ложкою на сковороду, смажити оладки до готовності.
Якщо не знаєте, як зробити смачні оладки з кабачків ще кращими, можете спочатку їх пропекти під кришкою, а потім, прибравши її, обсмажити на сильному вогні кілька хвилин. Так у вас вийде хрустка скоринка. Подавати ласощі потрібно зі сметаною.
Якщо у вас у холодильнику, крім головного овоча, знайдуться сир і часник, ви зможете приготувати ласощі, від яких не відмовляться навіть скептично налаштовані до кабачків люди.
Інгредієнти:
Як і в попередніх рецептах, кабачок потрібно помити, почистити, натерти на тертці. Потім викласти в миску, вбити яйце, посолити й поперчити. Далі потрібно діяти не за рецептом, а за вашим бажанням - якщо готуватимете оладки дітям, то додайте тертий сир, але відмовтеся від часнику. Для дорослої людини можна використовувати обидва інгредієнти. Також їхню кількість не заборонено змінювати - дивіться, наскільки "сирними" чи "часниковими" мають бути оладки.
Коли розберетеся з інгредієнтами, додавайте борошно і перемішуйте тісто. Потім його потрібно буде викласти порційно на розігріту та змащену олією пательню й обсмажити оладки до готовності з двох боків.