Домашні молочні продукти дуже смачні і корисні для дітей.
Багато любителів молочних продуктів змушені відмовлятися від їх покупки в магазині, адже не впевнені в їх якості і терміні придатності. Не можна знати напевно, що додають в магазинну сметану або сир. Однак зробити смачні молочні продукти можна вдома без дорогих заквасок і великих зусиль.
Така сметана, сир і кефір будуть корисні для дітей і жінок на грудному вигодовуванні. А якщо ви бережете фігуру, то можете зробити молочні продукти зі знежиреного молока. Залишки домашньої сметани і кефіру можна використовувати для приготування наступної порції.
Читайте такожНіжна панна котта: рецепт класичного італійського десерту
В результаті повинна вийти густа простокваша. Через 7 годин над порожньою каструлею поставити друшляк і в кілька шарів вистелити марлю. Вилити простоквашу через марлю в друшляк і поставити в холодильник на 8 годин разом з марлею. Протягом цього часу сметану потрібно кілька разів перемішати. Потім готову сметану збити блендером і перелити в банки для зберігання.
Молоко довести до кипіння і остудити до температури трохи вище кімнатної. Додати сметану і добре перемішати до повного розчинення. Перелити молоко зі сметаною в одну банку і накрити шматком марлі. Поставити на добу в тепле темне місце. Через добу кефір буде готовий.
На 350 г сиру:
У каструлю з товстим дном вилити молоко і кефір і розмішати вінчиком до однорідності. Нагріти до кімнатної температури, потім вимкнути вогонь і накрити кришкою. Залишити суміш при кімнатній температурі не менше ніж на добу. Не прибирати в холодильник. По краях каструлі повинна утворитися прозора сироватка.
Каструлю поставити на найслабший вогонь на 40 хвилин. Не доводити масу до кипіння. Перемішувати не потрібно. Маса зверху повинна поступово згорнутися в сир. Відкинути сир на складену в кілька шарів марлю і злити сироватку. Залишити в марлі на 30 хвилин. Після повного охолодження сир готовий до вживання.
Читайте також інші рецепти: