Частування готується дуже швидко.
Будь-які бутерброди - чудовий варіант перекусу, крім того, вони завжди будуть дуже доречними, якщо затіваєте свято. Варіантів такої закуски багато, але бутерброди з оселедцем - завжди фаворит.
Перший варіант закуски підійде любителям чорного "бородинського" хліба, а намазка, яку потрібно приготувати окремо, додасть пікантності.
Інгредієнти:
Такі оригінальні бутерброди з оселедцем готуються дуже просто. Вам потрібно на розігрітій сковороді, змащеній олією, підсмажити шматочки чорного хліба. Якщо хочете, можете обійтися тостером. Далі - натерти кожну скибочку часником і почати готувати намазку.
У тарілку викласти терті яйця, додати подрібнену петрушку, сіль і перець. Заправити майонезом, перемішайте. Кожен шматочок хліба намазати сумішшю, що вийшла, потім нарізати філе слайсами. Викладіть скибочки на бородинський хліб, зверху прикрасьте бутерброди маслинами і подавайте до столу.
Швидкий і зручний варіант класичної "Шуби" - вам не доведеться готувати повноцінний салат, можна просто зробити смачні бутерброди зі знайомим смаком.
Інгредієнти:
Для того щоб приготувати такі бутерброди з оселедцем, потрібно спочатку відварити буряк. Потім дістати, почистити і натерти на тертці. Багет нарізати скибочками. Буряк викласти в миску, туди ж додати половину від загальної кількості тертих плавлених сирків. Заправити майонезом, посолити, поперчити, перемішати і спробувати. Якщо смак вас влаштовує, відставте тарілку вбік.
Далі потрібно на середній тертці натерти яйця, змішати з другою половиною сирків. Туди ж додати тертий часник. Посолити, поперчити, заправити майонезом, перемішати. Багет змастити спочатку яєчною масою, потім буряковою, а зверху викласти шматочки філе оселедця. У такому вигляді бутерброди вже можна подавати до столу, але за бажанням доречно буде прикрасити їх петрушкою або кропом.
Третій рецепт - справжній гастрономічний рай для любителів оселедця. Приємний смак риби чудово поєднується з пікантною гірчицею і залишає незабутні спогади про вечерю.
Інгредієнти:
Житній хліб потрібно нарізати шматочками і підсмажити на сковороді або в тостері. Потім взяти філе риби, нарізати його дрібним кубиком. Так само вчинити з огірками, цибулею, зеленою цибулею, яйцями. Заправити інгредієнти майонезом, перемішати. В окремій ємності з'єднати оцет, олію, два види гірчиці. Додати отриману суміш у салат, перемішати. Намазати салат на хліб і вуаля - бутерброди з оселедцем на чорному хлібі готові - можна подавати до столу.