Смачні мариновані грибочки на зиму можна приготувати за 20 хвилин.
Зібрані в лісі гриби - ціле джерело корисних вітамінів і різних смаків. Щоб зберегти смакові якості і корисні елементи лісових дарів, рекомендуємо приготувати закуску з маринадом на зиму. Маринад підкреслить багатий смак грибів, зробить їх соковитими і ситними. Банку ароматних маринованих грибів можна відкрити в будь-який час року. Така закуска може прикрасити новорічне застілля.
Гриби обмити, очистити від бруду і висушити. Великі гриби розрізати на четвертини, маленькі залишити цілими. Скласти в каструлю, залити водою, покласти лавровий лист, духмяний перець, гвоздику і коріандр. Додати нарізаний пластинками часник, цукор, сіль, оцет і рослинну олію.
Після закипання варити 15-20 хвилин на невеликому вогні. Гриби повинні пустити сік і увібрати маринад. Вимкнути вогонь, остудити гриби, розкласти по банках.
Для маринаду:
Гриби помити і очистити, проварити в солоній воді 5 хвилин, відкинути на друшляк. Болгарський перець і моркву нарізати кубиками, цибулю півкільцями, часник невеликими шматочками.
Приготувати маринад: літр води довести до кипіння разом з лавровим листом, перцем і розмарином. Зняти з вогню, додати оцет, рослинну олію, сіль і цукор. Гриби викласти в глибокий посуд, зверху покласти овочі і залити гарячим маринадом. Накрити кришкою і відправити в холодильник на 12 годин. Можна їсти відразу або розкласти по банках і закрити на зиму.
Гриби промити, почистити, висипати в каструлю і залити 2 літрами води, посолити. Варити 10 хвилин після закипання, відкинути на друшляк і остудити. Кріп дрібно нарізати, часник подрібнити. У мисці змішати кріп, часник, соняшникова олія, соєвий соус, яблучний оцет, цукор, мелений коріандр, лавровий лист, щіпку солі і чорний мелений перець.
Залити гриби маринадом, накрити кришкою або плівкою, поставити в холодильник на 5-8 годин. Гриби готові до вживання.
Читайте також інші рецепти: