Чи потрібно варити лисички перед смаженням і який рецепт вибрати для вечері - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Лисички багаті вітамінами B1, С, PP, А, D2, мікроелементами: мідь, цинк, хром і кобальт, вісьмома амінокислотами, бета-каротином, ергостеролом. Причому вітаміну А більше, ніж в моркві. Лісові лисички - відмінне джерело вітаміну D2, так що, їх сміливо можна посмажити на вечерю. УНІАН розповість, скільки часу потрібно смажити гриби лисички і як це робити.
Корисна порада: перш, ніж починати обсмажувати гриби, переберіть їх, залийте прохолодною водою і залиште на 30 хвилин, а вже потім приступайте до готування.
Гриби вимити, нарізати на половинки або четвертинки, ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, зелень і часник також подрібнити ножем. Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю з часником і петрушкою 5-6 хвилин. Додати лисички, посолити і готувати 20-25 хвилин, помішуючи.
Лисички перебрати, вимити під проточною водою, викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Відварити лисички протягом 15 хвилин, відкинути на друшляк і знову промити під водою. Цибулю очистити, нарізати, обсмажити на сковороді 2 хвилини. Додати лисички, смажити 5 хвилин. Картоплю очистити, нарізати, додати в сковороду з цибулею і грибами. Перемішати, готувати під кришкою 15-20 хвилин. В кінці посолити і додати спеції.
Лисички вимити, нарізати четвертинками або половинками. Лук очистити, подрібнити, те ж саме зробити з часником і зеленню. Розігріти сковороду з маслом, викласти гриби з цибулею, посолити і поперчити. Смажити 20-25 хвилин, помішуючи, потім залити вершками або сметаною, додати зелень і часник, накрити кришкою і готувати ще 3-5 хвилин.