Лосось як у ресторані: рецепт від французького шеф-кухаря

Розповідаємо, як смачно приготувати лосось із вершковим соусом.

Лосось - це смачний і корисний варіант для обіду або вечері. Риба допоможе урізноманітнити меню. Використовуючи різні маринади та соуси можна щоразу надавати їй особливого смаку.

Як приготувати сирий лосось за рецептом шеф-кухаря - далі в матеріалі. Раніше ми розповідали, як тонко нарізати рибу на бутерброди.

Як приготувати смачний лосось

Французький шеф-кухар і колишній власник ресторану Джоел Міель поділився з виданням Express своїм рецептом лосося з вершково-шпинатним соусом.

"Я додаю свіжий шпинат, щоб вийшов насичений, оксамитовий соус із легкою кислинкою", - зазначив кулінар.

Для своєї страви він запікає окремо шкірку лосося, що, за його словами, завжди вражає його гостей, хоча сам метод дуже простий.

Ось, як приготувати лосось на сковороді. Візьміть:

  • два шматочки філе лосося;
  • сіль;
  • перець;
  • столову ложку вершкового масла;
  • оливкову олію;
  • 120 мл сухого білого вина;
  • цибулю-шалот;
  • 180 мл жирних вершків;
  • чайну ложку діжонської гірчиці;
  • сік половини лимона;
  • 60 г свіжого шпинату.

Духовку розігріваємо до 190 градусів (170 градусів із вентилятором). Шматочки риби знімаємо зі шкірки так, щоб не порвати її. На деко вистилаємо пергамент і викладаємо на нього шурки лосося. Їх треба змастити розтопленим вершковим маслом і приправити.

Накриваємо ще одним аркушем пергаменту і притискаємо зверху чимось важким і жаростійким. Це потрібно, щоб не дати шкірці скрутитися. Готуємо близько 25 хвилин - до золотистої хрусткої скоринки.

Тепер переходимо до соусу. У каструлю вливаємо біле вино та лимонний сік. Всипаємо нарізану цибулю-шалот і готуємо майже до повного випаровування рідини.

Додаємо гірчицю, вершки та спеції. Тушкуємо на повільному вогні близько двох хвилин. Всипаємо нарізаний шпинат і готуємо ще секунд 30. Коли шкурка буде готова, приправляємо філе лосося спеціями.

У великій антипригарній сковороді на дуже повільному вогні розтоплюємо шматочок вершкового масла. Викладаємо рибу і готуємо під кришкою по дві-три хвилини з кожного боку, не доводячи до рум'яної скоринки. Джоел зазначив, що лосось має бути майже готовий, але серединка залишиться злегка рожевою.

Дістаємо філе лосося і викладаємо на підігріті тарілки. Щедро поливаємо зверху вершково-шпинатним соусом. Прикрашаємо хрусткою шкіркою лосося. Подавати рибу найкраще з відвареною картоплею.

Вас також можуть зацікавити новини: