Розповідаємо, як приготувати деруни з картоплі з м'ясом і без нього.
Деруни - блюдо з тертої картоплі з додаванням яєць і борошна. Їх нескладно посмажити вдома, але іноді господині нарікають на те, що страва залишається сирою всередині, не хрумтить або розповзається по тарілці. Про те, як зробити чудові деруни з картоплею - далі в статті.
Для приготування вам знадобляться:
Картоплю очистити, промити, натерти на тертці разом з очищеною цибулею. Змішати подрібнені інгредієнти, додати туди яйця, сіль і мелений чорний перець. Всипати борошно і перемішати - консистенція повинна нагадувати густу сметану. Розігріти на сковороді рослинну олію і ложкою викладати картопляне тісто. Обсмажувати деруни без кришки по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Для приготування вам знадобляться:
Цибулину очистити, розрізати навпіл, подрібнити зручним способом. У миску викласти фарш, цибулю, посолити, поперчити і ретельно вимісити. Сформувати з фаршу котлетки, обернути їх харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
Картоплю очистити, помити, натерти на тертці разом з половиною цибулини, що залишилася. Перекласти масу в миску, вбити туди ж яйце, всипати борошно і сіль. Перемішати і викладати ложкою на розігріту сковороду з маслом. Діаметр дерунів повинен збігатися з діаметром котлеток, які ви зробили з фаршу.
На сире картопляне тісто викладіть м'ясні напівфабрикати і відразу ж залийте ще однією порцією маси з картоплі. Так ви повністю закриєте фарш всередині дерунів. Обсмажуйте блюдо без кришки 3-4 хвилини з одного боку, а потім переверніть і вже під кришкою доготавливайте ще 4-5 хвилин, щоб фарш добре присмажився.