Такі дієтичні котлетки є ідеальним частуванням для тих, хто дотримується здорового харчування.
Котлети на пару – неймовірно смачна та корисна страва.
Приготовлене за допомогою обробки парою м’ясо виключає найменшу можливість появи будь-яких шкідливих речовин, а правильні температурні режими дозволяють зберегти потрібну м’якість, ніжність і необхідний склад корисних елементів для людини. Завдяки цьому котлети виходять дієтичними й стануть ідеальним частуванням для тих, хто дотримується дієти.
Очистити цибулю та часник. Цибулю порізати дрібними кубиками, а часник видавити через прес або дрібно потерти.
Читайте такожНайсмачніші сирники: як приготувати ласощі на манці
Якщо у хліба м’яка скоринка, то можна покришити м’якоть разом із нею у глибокий посуд і полити зверху молоком. Перемішати.
М’ясний фарш висипати у велику тарілку. Додати порізані овочі, розмішати ложкою масу.
Розм’якшене масло покришити на шматочки й додати до фаршу разом із розмоклим хлібом. Перемішати до однорідності.
Посолити фарш і додати спеції за смаком. Вбити яйце, розмішати все руками до отримання однорідної консистенції.
Сформувати з фаршу середні за розміром котлети. Обваляти їх у панірувальних сухарях.
Взяти решітку для приготування на пару, покласти в неї зроблені котлети.
Налити в чашу мультиварки воду згідно з інструкцією. Помістити решітку й увімкнути режим приготування на пару на 1 годину. Готувати котлети під кришкою.
Куряче або індиче м’ясо перемолоти до стану однорідного фаршу.
Білий хліб розмочити у молоці. Цибулю дрібно порубати. Змішати фарш із розмоченим м’якушем білого хліба та цибулею до отримання однорідної маси.
За бажання до отриманої маси додати 2 столові ложки томатної пасти (вона додасть котлетам кольору). Влити до фаршу 0,5 склянки води, посолити, поперчити. Знову все перемішати.
З отриманого фаршу сформувати котлети. Викласти їх на решітку для приготування на пару. Згідно з інструкцією, наповнити чашу мультиварки водою. Виставити режим приготування на пару на 25 хвилин.