Курячі фрикадельки виходять дуже соковитими, якщо дотримуватися кількох хитрощів.
Фрикадельки з курячого фаршу ми готуємо досить часто через доступність цін на курку. Багато людей помилково вважають, що таке блюдо вийде сухим і прісним. Але якщо знати кілька хитрощів, то м'ясні кульки вийдуть ніжними, соковитими і щільними. А в поєднанні з ароматним соусом курячі фрикадельки перетворюються в кулінарний шедевр.
Щоб фрикадельки з курки вийшли по-справжньому соковитими, використовуйте два види філе - з грудинки і з стегна.
Інгредієнти:
Щоб зробити соковиті фрикадельки, до фаршу з курячого філе підмішайте фарш з гомілки, спини або стегон курки. Змішайте два види фаршу і всипте трохи сухих хлібних крихт (або панірувальних сухарів), а також подрібнену зелень. Яйця, цибулю і молоко додавати не обов'язково - страва і так буде тримати форму.
Залиште фарш на 10 хвилин, щоб хліб розмок. Після цього можна приступати до ліплення фрикадельок. Кожну кульку обваляйте в борошні вологими руками.
У сковорідці розігрійте соняшникову олію і викладіть всі фрикадельки одночасно. Смажте з кожного боку по 2-3 хвилини до появи рум'яної скоринки. Потім влийте в сковороду томатний сік, додайте сіль і спеції, а також 1 чайну ложку цукру. У підливи з'явиться приємний кисло-солодкий смак. Спочатку соус буде рідким, але потім через борошно загусне. Тушкуйте фрикадельки в томатному соусі 15 хвилин, періодично перевертаючи і поливаючи кульки.
Якщо немає томатного соку - можна змішати 400 мл води і 2 столові ложки томатної пасти. Також можна подрібнити в пюре кілька великих помідорів і розбавити водою.
На гарнір до страви добре підходять картопляне пюре, булгур, кус-кус. Підливу для фрикадельок можна міняти на свій смак - додати свіжий базилік, часник або вино, замінити на сметану або загустити крохмалем.