Ця ніжна тушкована яловичина розпадається на волокна і її буквально можна їсти губами.
Яловичина - дуже корисне і багате смаками м'ясо, але готувати її потрібно правильно. Після довгого тушкування м'ясо розпадається на волокна і його буквально можна їсти губами. А багату м'ясним соком підливу можна використовувати як соус до гарніру. Тушкується м'ясо досить довго, але активних дій потрібно мінімум. Як смачно потушкувати яловичину, щоб вона була ніжною - розповість УНІАН.
М'ясо промити і обсушити серветками. Нарізати великими шматочками і викласти в каструлю. Залити бутильованою (це важливо) водою. Цибулю нарізати півкільцями і викласти на м'ясо. Вершкове масло нарізати великими кубиками і викласти зверху на цибулю.
М'ясо тушкувати 60 хвилин під напівзакритою кришкою. Вогонь має бути слабким - тоді вода не википить і м'ясо не пригорить.
Додати оцет, сіль за смаком, цукор, чорний і запашний перець, подрібнений часник. Тушкувати м'ясо ще 60-90 хвилин в залежності від його віку і жорсткості. Періодично діставайте шматочки м'яса з каструлі на пробу. Якщо соус під час варіння занадто рідкий, то слід відкрити кришку, щоб вода випарувалася. За 10 хвилин до кінця тушкування додати в каструлю лавровий лист.
Готове м'ясо рекомендується подавати з макаронами або картопляним пюре.
М'ясо за цим рецептом можна готувати в мультиварці в режимі "Тушкування" або "Каша". Загальний час приготування складе 2-2,5 години. Кришку мультиварки слід злегка відкрити на час готування.