Яке м'ясо готувати на Новий 2023 рік і які страви не вдарять по кишені - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
М'ясні страви - обов'язковий атрибут новорічного столу, так як покровитель року Кролик (Кіт) буде радий подібним частуванням. Головне правило - не готувати кролятину, інакше покровитель року образиться і не принесе вам щастя. УНІАН розповість, які другі гарячі страви з м'яса можна зробити на свято.
Раніше ми говорили про те, які новорічні страви 2023 з риби також будуть доречними.
Сухофрукти залити 500 мл гарячої води, настоювати 10-15 хвилин, злити воду і обсушити продукти паперовим рушником. Розігріти духовку до 180°C. приготувати глазур - змішати вино, мед і олію. М'ясо вимити і обсушити паперовими рушниками, зробити кілька надрізів глибиною 5 см, не прорізаючи свинину наскрізь.
Натерти м'ясо сіллю і перцем, заповнити надрізи сухофруктами. Обв'язати свинину мотузкою або кулінарною ниткою, перемістити м'ясо в форму для запікання, полити 1\3 глазурі. Запікати свинину в духовці 90 хвилин, через кожні 30 хвилин рясно змащуючи соусом. Подавати м'ясо до столу, попередньо видаливши кулінарну нитку.
Приготувати маринад - змішати майонез, сік лимона, рослинну олію, сіль, перець, лавровий лист і куркуму. Філе промити, відбити, змішати з маринадом і дати настоятися 30 хвилин. Печериці промити, нарізати часточками, сир нарізати кубиками. На куряче філе викласти печериці і сир, загорнути рулетом і закріпити зубочистками. Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін, викласти у форму для запікання і залити соусом (молоком зі спеціями). Запікати в духовці 40 хвилин при 180°C, потім дістати, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин. Готовий курячий рулет дістати, нарізати кружечками і подавати до столу.
У картопляне пюре додати 1 ст. л петрушки, 1 яйце, 50 г тертого сиру і крохмаль, ретельно перемішати. Розстелити харчову плівку, викласти на неї прямокутний пласт пюре. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на олії. У глибоку ємність викласти сирий фарш, цибулю, часник, манну крупу, сухарі, коріандр, подрібнену петрушку і яйце. Викласти цю масу зверху на пласт з картопляного пюре. Згорнути рулет за допомогою плівки, потім її прибрати, а рулет щільно загорнути у фольгу. Викласти його в каструлю з водою і варити на повільному вогні 1 годину після закипання. Вийняти рулет з води, остудити, зняти фольгу, посипати блюдо тертим сиром, запікати в духовці 10-15 хвилин при 200°C.
Печінка вимити, позбавити від плівок, викласти в глибоку миску. Туди ж влити молоко, вбити яйця. Всипати просіяне борошно, сіль і перець. Подрібнити всі інгредієнти блендером, додати 1 ст.л олії і перемішати. Посмажити з печінкової маси млинці, сир натерти на тертці, горіхи подрібнити. Часник пропустити через прес в майонез, перемішати. Зібрати печінковий торт - викласти млинець, змастити його майонезом, потім посипати сиром і горіхами. Так повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Останній млинець змастити майонезом, щедро посипати зеленню і викласти кілька горіхів.