Ви здивуєтеся, але за такою технологією абсолютно завжди чебуреки виходять смачними.
Два найпопулярніші варіанти, як готувати тісто на чебуреки - це використовувати окріп. Додатково деякі господині наливають горілку, хтось обходиться без неї. Подивіться на обидва рецепти, порівняйте і виберіть найбільш підходящий для себе.
Тісто на чебуреки на окропі з горілкою готується дуже просто, а кефір у складі начинки допомагає м'ясу стати більш соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
У каструлю з водою влити олію, посолити, довести до кипіння. Прямо в окріп всипати 0.5 склянки просіяного борошна і швидко перемішати вінчиком. Остудити до теплого стану, потім вбити яйце і влити горілку, знову збити вінчиком. Поступово всипати решту борошна, замішуючи тісто ложкою, коли стане важко - замішуйте руками. Наприкінці загорнути тісто в плівку, залишити на 30 хвилин.
У цей час приготувати начинку - м'ясо та цибулю пропустити через м'ясорубку, додати подрібнений кріп та\або петрушку. Перекласти інгредієнти в миску, почати вливати кефір, помішуючи масу.
Розділити тісто на 8 однакових шматків, кожен з яких розкачати в пласт приблизно 2-3 мм заввишки. Столову ложку начинки викласти на тісто, розрівняти по половині. Другою половиною накрити, з'єднати краї. Смажити чебуреки на сковороді з двома-трьома склянками олії, постійно її підливаючи. Готове частування викласти спочатку на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подати до столу.
Тісто на чебуреки на окропі без горілки та оцту виходить ніжним і еластичним. Його легко розкачувати, воно добре "утримує" начинку, не рветься, а під час смаження починає вкриватися бульбашками.
Інгредієнти:
Закип'ятити воду, влити олію і посолити. Отриману суміш влити тонкою цівкою в ємність із борошном, ложкою замісити тісто. Почекати, поки охолоне, почати вимішувати руками. Через п'ять хвилин перекласти тісто в плівку, залишити на кухні на півгодини.
Фарш пропустити через м'ясорубку, так само подрібнити цибулю. Посолити, поперчити, влити воду, перемішати. Розділити фарш на вісім частин, взяти тісто, розкачати в пласт приблизно 24 в діаметрі. У центр покласти столову ложку м'ясної начинки, розподілити по одній частині тіста. Накрити другою частиною, защепити краї. Смажити на сковороді з великою кількістю олії, наприкінці викласти чебуреки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.