Розповідаємо, як приготувати макарони по флотськи, щоб вся сім'я просила добавки.
Вважається, що макарони по-флотськи - блюдо, яке з'явилося через бунт в 1915 році, коли морякам після важкої роботи дали не макарони з м'ясом, а ячну кашу. З тих пір таке блюдо стало частуванням не тільки для тих, хто ходить в море, але і для звичайних людей. УНІАН розповість, як зробити макарони по-флотськи - класичний рецепт та інші його інтерпретації.
Раніше ми говорили про те, як варити макарони, щоб вони не злипалися.
Інгредієнти:
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати 25 грам вершкового масла і смажити ще 3-5 хвилин. Яловичину нарізати шматочками і пропустити через м'ясорубку. Обсмажити фарш на окремій сковороді 5 хвилин, потім влити 1 ст.л рослинної олії, зменшити вогонь і смажити 7-8 хвилин. З'єднати фарш і цибулю, посолити, поперчити, накрити кришкою і залишити.
Закип'ятити воду в каструлі, посолити її, викласти макарони. Варити їх по інструкції, зазначеній на упаковці. Відкинути на друшляк, додати 25 грам вершкового масла. Викласти макарони до фаршу з цибулею і перемішати.
Інгредієнти:
Цибулю і моркву очистити, дрібно нарізати. Розігріти на сковороді рослинну олію, обсмажити овочі 5-10 хвилин. Викласти тушонку, приправити куркумою, паприкою і перцем. Часник пропустити через прес і теж додати в сковороду. Перемішати, тушкувати під кришкою на маленькому вогні 3-5 хвилин.
Всипати в сковороду макарони, залити гарячою водою. Залишити під кришкою, не збільшуючи вогонь, на 8-12 хвилин. За пару хвилин до кінця готування посолити блюдо за смаком.
Інгредієнти:
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Додати курячий фарш, розбити лопаткою грудочки і смажити 10 хвилин. Всипати приправу для курки і сіль, перемішати. Надіслати туди ж макарони, смажити 2 хвилини, помішуючи. Залити блюдо томатним соком, тушкувати під кришкою на повільному вогні 2 хвилини, а потім подавати до столу.