Хрусткі курячі ніжки як на грилі: рецепт у духовці від Євгена Клопотенка (відео)

Курячі ніжки в духовці можуть вийти нітрохи не гіршими, ніж на мангалі.

Курятина - чудове доповнення до будь-якого гарніру. Вона пасує до салатів, круп чи пасти, однак і цю білкову їжу можна урізноманітнити маринадами. Розглянемо, як приготувати курячі ніжки за рецептом відомого українського кухаря Євгена Клопотенка.

Соковиті курячі ніжки в духовці: рецепт від шеф-кухаря

Щоб приготувати страву за його рецептом, вам знадобляться:

  • курячі гомілки - 2 упаковки;
  • мед - 50 г;
  • солодка гірчиця - 50 г;
  • лимон - 0,5 шт;
  • насіння кропу - 1 ч.л.;
  • сухий кріп - 1 ч.л.;
  • ароматна олія - 2 ст.л.;
  • часник - 2-3 зубчики часнику.

Для початку помістіть гомілки в миску. Приправте їх кропом і натріть часник на дрібну тертку. Додайте туди рідкий мед, гірчицю і видавіть сік половини лимона. Тепер добре перемішайте м'ясо, щоб маринад з усіх боків його покрив. Далі будемо запікати ніжки курячі в духовці.

Скільки запікати курячі ніжки в режимі гриль сказати складно - все залежить від вашої техніки, а також від близькості м'яса до нагрівальних елементів. Клопотенко порівняв це з приготуванням на мангалі, коли доводиться регулювати подачу тепла, щоб м'ясо не вийшло горілим зовні або сирим усередині.

Можна також приготувати курячі ніжки з картоплею в духовці - для цього достатньо поставити овочі на деко під м'ясом.

Раніше УНІАН розповідав про дві хитрощі Клопотенка, завдяки яким котлети з фаршу свинини виходять дуже соковитими і смачними.

Вас також можуть зацікавити новини: