Цей рецепт у TikTok зберегли понад 40 тисяч осіб: ніжний жульєн у лаваші

Дуже смачна страва зі зрозумілих і простих інгредієнтів.

Страви французької кухні давно перекочували в записники українських господинь - багато хто готує рататуй і гратен, випікає еклери і профітролі, але почесне місце в домашніх кулінарних книгах, як і раніше, посідає жульєн.

Як приготувати смачний жульєн із грибами - рецепт

У соціальній мережі TikTok завірусився ролик користувачки під ніком nisenitnitsia. Дівчина показала, як вона готує жульєн - рецепт зібрав 30 тисяч лайків, а понад 40 тисяч людей додали його до себе в закладки. Спробуйте і ви зробити жульєн із грибами та куркою в лаваші - впевнені, вам точно сподобається.

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • куряче філе - 700 грамів;
  • гриби - 500 грамів;
  • вершки жирністю мінімум 20% - 200 грамів;
  • борошно - 1 ст.л;
  • сир - 100 грамів;
  • три прямокутні аркуші лаваша;
  • яйця - 2 шт;
  • крекери панко;
  • сіль, спеції для курки, мускатний горіх.

Вивчаючи відео, можна зрозуміти, що жульєн із куркою та грибами готується дуже просто - спочатку вам потрібно очистити цибулю, вимити її та нарізати дрібними кубиками. Так само точно вчинити з грибами та куркою. На сковороду, змащену олією, викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Потім додати гриби, довести до готовності, висипати в глибоку тарілку. Не змащуючи сковорідку олією знову, викласти м'ясо, готувати 5 хвилин, потім посипати спеціями для курки і смажити до золотистої скоринки.

З'єднати в сковороді м'ясо з грибами, всипати борошно, перемішати, посолити, влити вершки, натерти мускатний горіх. Помішуючи лопаткою, готувати до випаровування вершків. На стіл викласти аркуш лаваша, помістити всередину начинку з курки та грибів, поруч розмістити тертий сир. Згорнути лаваш конвертиком, практично як шаурму, обваляти в яєчних жовтках і сухарях панко. Розмістити жульєн у лаваші на деку, застеленому пергаментним папером, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: