Ніжні та соковиті кабачкові оладки готуються до смішного просто.
Пишні кабачкові оладки є швидким способом "утилізувати" велику кількість кабачків. Страва вмить розлітається зі столу і залишається смачною навіть холодною. За бажанням у тісто можна додати інші овочі, тертий сир і м'ясний фарш.
Щоб оладки не вийшли сирими та водянистими, вибирайте немолоді кабачки. Також можна збільшити кількість борошна, якщо виділилося багато соку.
Інгредієнти:
Кабачки помийте і обсушіть, у старих плодів видаліть шкірку і насіння. Натріть на крупній тертці та залиште масу на 10-15 хвилин. За цей час виділиться сік. Відіжміть кабачки руками та відкиньте на друшляк. Посоліть і поперчіть, додайте нарізану зелень і вбийте яйце.
Потім додайте борошно - його може знадобитися більше або менше залежно від соковитості кабачків. Сковороду розігрійте на великому вогні та влийте олію. Зменшіть вогонь до невеликого і викладіть оладки. Смажте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Спробуйте перші вироби - якщо вони не пропеклися, то решту готуйте під кришкою на мінімальному вогні.
Кабачкові оладки рекомендується подавати з йогуртовим або часниковим соусом, сметаною, солоною рибою.
Інгредієнти:
Кабачки промийте і натріть на крупній тертці. Залиште на 10 хвилин, потім відіжміть від зайвої вологи. Зелень і цибулю дрібно порубайте, моркву натріть на тертці та додайте все це до кабачків. Посоліть і поперчіть суміш, вмішайте яйця та борошно.
Духовку розігрійте до 180°. Деко для запікання застеліть пергаментом. Викладіть ложкою оладки - вони мають бути однакової товщини, щоб рівномірно запектися. Випікайте вироби 10-15 хвилин. Потім переверніть на інший бік лопаткою і печіть ще 10 хвилин.