Чи можна замість хліба в котлети додати борошно і як приготувати смачну страву без м'яса - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Соковиті і ситні котлети - улюблена страва українців, тільки фарш або м'ясо дістати у воєнний час непросто. Прийнятною альтернативою вважаються овочі - додаючи знайомі спеції і продукти, можна приготувати ароматну вечерю. УНІАН розповість, як зробити овочеві котлети на сковороді і нагодувати всю сім'ю.
З капусти зняти верхні листки і вирізати качан. Нашаткувати капусту смужками, які будуть трохи тонше, ніж ті, які у вас виходять для борщу. Закип'ятити 1 л. води і викласти в каструлю подрібнену капусту. Поставити каструлю на сильний вогонь, а після закипання зменшити його і варити овоч під кришкою 10-15 хвилин. В кінці капусту відкинути на друшляк і остудити.
Цибулю і часник очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин. Капусту, що остигнула, віджати, позбавляючись від рідини, перекласти в глибоку миску і додати цибулю з часником. Збити яйце, всипати суміш перців і базилік, а також борошно. Вимісити капустяну масу і залишити на 5 хвилин, потім знову перемішати.
Викладати сформовані кульки на розігріту сковороду з соняшниковою олією, смажити з кожного боку по 5 хвилин.
Овочеву суміш викласти в каструлю, залити крутим окропом, поставити ємність на вогонь і варити 3-5 хвилин. По готовності овочі відкинути на друшляк, дістати найбільші шматки і подрібнити їх. Потім перекласти суміш в миску, додати яйце, борошно і сіль. Суміш перемішати, викласти столовою ложкою тісто на розігріту сковороду. Смажити з кожного боку по 5 хвилин.
Рис промити, відварити зручним для вас способом. Картоплю очистити, нарізати великими шматками, залити водою і варити протягом 20-30 хвилин. По готовності картоплю потовкти в пюре і остудити.
Цибулю і моркву очистити, подрібнити, смажити на сковороді 8-10 хвилин. У глибокій мисці з'єднати цибулю, моркву, картоплю і рис, додати сіль і перець. Панірувальні сухарі висипати на окрему тарілку, обваляти в ній кульки, сформовані з картопляної маси. Обсмажити котлети на сковороді з маслом по 5 хвилин з кожного боку.
Кабачки і картоплю вимити, натерти на крупній тертці і викласти в глибоку миску. Посолити і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. За цей час овочі пустять сік, його віджати, а капусту дрібно нашаткувати і теж викласти в миску. Зелену цибулю і кріп вимити, подрібнити, додати до решти овочів. В кінці посипати масу тертим сиром.
Вбити в миску яйце, кабачкову масу посолити, поперчити, перемішати і потім додати борошно, знову перемішати. Сформувати вологими руками котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Викласти на розігріту сковороду і смажити з кожного боку по 5 хвилин.