Апетитна і ніжна картопля - ідеальний гарнір на початку літа.
На початку червня на городах збирають перший урожай картоплі. Він також з'являється у продажу в магазинах і на ринку. Рання картопля має дуже ніжний смак. Вона дуже швидко готується і вбирає в себе смак інших інгредієнтів. Молоду картоплю можна варити, смажити, запікати в шкірці, готувати в соусі і з овочами, а також подавати як гарнір до м'яса. А ось пюре з молодої картоплі готувати не варто.
Картоплю промити і злегка зішкребти шкірку жорсткою губкою. Великі бульби розрізати навпіл. Викласти картоплю в каструлю, залити холодною водою і посолити. Довести до кипіння і варити ще 15-20 хвилин.
Сковороду з оливковою олією поставити на середній вогонь. Обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати подрібнений часник і обсмажувати ще кілька хвилин. Влити вершки і посолити овочі за смаком. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати кілька хвилин. Додати рубаний кріп і прибрати з вогню. Полити соусом варену картоплю і подавати до столу.
Картоплю добре промити, викласти в каструлю з водою і варити на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Відкинути на друшляк. Викласти картоплю на деко і злегка розчавити кожну бульбу товкачем. Полити оливковою олією, посипати сіллю і спеціями. Запікати 20 хвилин при 200 °C.
Картоплю промити, викласти в каструлю з водою і відварити до напівготовності (приблизно 12 хвилин). У сковороді з оливковою олією обсмажити дрібно нарізану цибулю і рубаний бекон. Збити міксером збийте яйця, молоко, вершки, сіль і перець до однорідної консистенції.
Картоплю нарізати тонкими колами і викласти у форму для запікання. Зверху викласти бекон з цибулею. Полити яєчною сумішшю і посипати тертим сиром. Випікати при температурі 180 °C 25-30 хвилин. Перед подачею запіканку прикрасити руколою.
Читайте також інші рецепти: