Прості страви з кабачків на сковорідці та в духовці, якщо на смажені ви вже дивитися не можете.
Кабачок - корисний, низькокалорійний і гіпоалергенний овоч. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а не тільки смажений у клярі або оладках. Розповідаємо, що приготувати з кабачків на вечерю швидко і з доступних продуктів.
Фрітатта - це італійський омлет з добавками. У нього кладуть овочі, зелень, м'ясо, сир. Кабачки теж можна.
Інгредієнти:
Очистіть кабачок від шкірки і насіння і наріжте тонкою соломкою. Наріжте соломкою перець, цибулю - дрібними кубиками. Подрібніть зелень.
Обсмажте цибулю до м'якості, додайте кабачки, посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою і готуйте ще 2 хвилини. Збийте яйця з молоком, додайте зелень, солодкий перець, перемішайте. Залийте сумішшю кабачки з цибулею. Готуйте на повільному вогні на сковороді або поставте в духовку - на 15-20 хвилин.
Страви їз тертих кабачків бувають не тільки оладками. Приготуйте, наприклад, кабачкову піцу - для неї не потрібно замішувати тісто і в цьому її головний плюс.
Інгредієнти:
Натріть кабачки на крупній тертці, відіжміть, щоб позбутися від зайвої вологи. Додайте яйце, подрібнену зелень, борошно, сіль, перець, перемішайте.
Змастіть форму вершковим маслом, присипте сухарями. Викладіть приготоване тісто, зверху покладіть відварене філе курки і слайси помідора. Посипте зверху натертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.
Якщо духовку включати не хочеться, то можна приготувати простий і дієтичний супчик. З вершками він виходить дуже ніжний.
Інгредієнти:
Натріть кабачки на дрібній тертці.
Порада: краще взяти молоді овочі, без насіння.
Покладіть в каструлю, залийте водою - вона повинна покрити м'якоть. Готуйте на середньому вогні, до стану каші. Посоліть, збийте блендером. Додайте подрібнений кріп і злегка теплі вершки, перемішайте. Подавати можна з сухариками.
Для цієї закуски кабачки досить замаринувати - вони набудуть гостро-солодкого смаку і прекрасні в поєднанні з рибою або м'ясом.
Інгредієнти:
Наріжте кабачки за допомогою овочечистки тонкими довгими слайсами, посоліть і залиште на 30 хвилин.
Для маринаду змішайте подрібнений кріп, роздавлений часник, чорний і червоний перець, масло і мед. Злийте з кабачків сік, покладіть їх в маринад на 2-8 годин.
М'які та повітряні виходять котлети з кабачків і фаршу.
Інгредієнти:
Натріть кабачок на середній тертці, посоліть, перемішайте, залиште на 5 хвилин. Відіжміть сік. Перекрутіть на фарш курячу грудку, збийте яйця. Змішайте кабачки, фарш, яйця, крохмаль, поперчіть. Сформуйте невеликі котлети й обсмажте їх на розігрітій олії на середньому вогні - спочатку до рум'яності з одного боку, потім переверніть, накрийте кришкою й смажте ще кілька хвилин.
Якщо кабачкові оладки вже порядком приїлися - не смажте їх більше. Приготуйте цей закусочний торт - з овочевою начинкою і гострим соусом.
Інгредієнт:
Натріть на крупній тертці моркву, подрібніть цибулю і обсмажте на олії до рум'яності. Посоліть. Змішайте сметану, роздавлений часник і подрібнену зелень. Наріжте тонкими слайсами помідори.
Натріть на крупній тертці кабачки, посоліть, залиште на 15 хвилин і відіжміть. Збийте яйця з сіллю, додайте до кабачків. Всипте туди ж борошно, перемішайте.
Викладіть на розігріту сковороду порцію тіста і розрівняйте. Обсмажте з обох сторін до рум'яності. Посмажте таким же чином все тісто. Дайте коржам охолонути.
Зберіть торт: покладіть корж на тарілку, змастіть соусом, додайте обсмажені овочі і слайси помідора, посоліть. Накрийте другим коржем і повторюйте, поки не закінчаться коржі. Поставте торт в холодильник на 1 годину, перед подачею посипте зеленню і прикрасьте помідором.
Страви з кабачків в духовці бувають не тільки солоні. Наприклад, можна приготувати солодкі кекси з кабачків. Про те, що всередині, будете знати тільки ви.
Інгредієнти:
Розігрійте духовку до 220°C.
Натріть кабачки. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю і мускатний горіх. Збийте вершкове масло з цукром, ванільним цукром, яйцями та молоком. Додайте кабачкову м'якоть, перемішайте. Додайте рідкі інгредієнти до сухих, знову перемішайте.
Розкладіть тісто по формах на 2/3 висоти - металеві форми потрібно прокласти паперовими. Випікайте кекси з кабачків 5 хвилин, зменшіть температуру до 180°C і готуйте ще 15 хвилин.