Виходить смачна тушкована капуста, яку варто взяти собі на озброєння.
Тушкована капуста - це дуже смачна овочева страва, яка чудово підійде на холодну пору року. Її можна готувати з м'ясом, грибами і не тільки.
Класична капуста тушкована готується з м'ясом і звичним набором овочів. Для нього вам потрібні:
М'ясо нарізаємо на шматочки. Натираємо моркву, ріжемо цибулю кубиками, а помідори - на шматочки. На сковороді обсмажуємо м'ясо до золотистості. Додаємо подрібнені овочі та готуємо, поки вони не стануть м'якими. Всипаємо капусту і спеції, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин під кришкою.
Також чудово виходить тушкована капуста в мультиварці.
Тушкована капуста з грибами - це прекрасний варіант, як приготувати цю страву без м'яса. Для неї вам знадобляться:
Нарізаємо капусту, цибулину та морквину - на кубики. Гриби розрізаємо на четвертинки, маленькі - можна навпіл. Ставимо мультиварку на режим "смаження", додаємо олію й обсмажуємо цибулю з морквою. Коли вони стануть м'якими, висипаємо туди гриби і готуємо до золотистості. Останньою додаємо капусту та приправляємо. Вливаємо воду, закриваємо мультиварку та переводимо її в режим тушкування. Залишаємо, поки страва не приготується.
Ця страва виходить смачною, насиченою та самодостатньою. Її варто разом з рештою вписати у свою кулінарну книгу. Для приготування візьміть:
Нарізаємо м'ясо на шматочки й обсмажуємо до золотистості. Туди додаємо натерту моркву та подрібнену цибулю. Готуйте до м'якості овочів. Далі додаємо порізані кубиками помідори. У цей час промиваємо капусту, щоб прибрати зайву сіль. За потреби нарізаємо її та додаємо на сковорідку, приправляємо та перемішуємо. Останнім всипаємо часник, який попередньо дрібно нарізаємо. тушкуємо під кришкою на повільному вогні до готовності. На це може піти близько 45 хвилин.
Раніше УНІАН розповідав, що потрібно додати, щоб тушкована капуста стала м'якою.