Апетитні гарбузові деруни обов'язково варто приготувати в сезон гарбуза.
Поки триває сезон гарбуза, обов'язково приготуйте гарбузові деруни - ароматні, пряні, із солодкуватим присмаком і хрусткою скоринкою. Ці ласощі обов'язково сподобаються рідним. З одного гарбуза можна приготувати близько 30 дерунів, чого вистачить на всю сім'ю. Рецепт дуже простий і доступний навіть кулінарам-початківцям.
Рекомендуємо подавати гарбузові деруни зі сметаною, йогуртом, часниковим соусом.
Інгредієнти:
Гарбуз почистіть, видаліть м'якоть і наріжте великими шматочками для зручності. Потім натріть на крупній тертці й відкиньте на друшляк. Відтисніть масу руками і злийте рідину, інакше під час смаження деруни розлізуться.
Посоліть масу, вмішайте яйце та борошно. Додайте улюблені спеції. Перемішайте до однорідності. Готове тісто має бути густим, щоб у ньому стояла ложка.
На сковороді розігрійте олію. Викладіть оладки ложкою і смажте по 5-7 хвилин із кожного боку. Під час смаження вироби вбирають багато жиру. Щоб прибрати зайву олію, викладіть деруни на серветки.
Картопляно-гарбузові деруни виходять дуже смачними та недорогими. Ці два овочі чудово доповнюють один одного.
Інгредієнти:
Гарбуз і картоплю очистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте овочеву масу і відіжміть руками. Додайте дрібно рубану цибулю. Вмішайте борошно, сіль, перець, рубану зелень. Замісіть однорідне густе тісто.
На сковороді розігрійте олію. З одного боку смажте 5 хвилин без кришки, потім переверніть деруни, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Готуйте ще 7 хвилин. Подавайте зі сметаною, шкварками або шматочками м'яса.