Недорогі і ситні ідеї для вечері зібрав УНІАН.
Що приготувати на вечерю недорого - вічно актуальне питання для всіх, хто готує собі сам. Якщо фантазія вичерпалася, а дорогих продуктів в холодильнику немає - пропонуємо приготувати недорогу і нескладну страву з нашої добірки.
Тортилья - це популярний в Іспанії омлет зі смаженою картоплею. За бажанням в страву можна додати шинку, сир, овочі або гриби.
Інгредієнти:
Картоплю почистити, помити і нарізати приблизно однаковими тонкими часточками. Цибулю нарізати дрібними кубиками. На сковороду налити 100 мл олії і добре прогріти. У гарячу олію викласти картоплю і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати в сковороду цибулю і смажити все разом до готовності картоплі (ще приблизно 20 хвилин).
Картоплю з цибулею процідити через сито або вибрати з сковорідки шумівкою, і злити олією. Яйця збити віночком з молоком і посолити. Залити яєчною сумішшю смажену картоплю і залишити разом на 5 хвилин.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії і викладіть яєчно-картопляну суміш. Розрівняйте лопаткою. Смажте на середньому вогні 5-8 хвилин, поки яйця не загуснуть. Потім акуратно перевернути тортилью на іншу сторону за допомогою широкої миски або кришки від сковорідки. Смажити тортилью з іншого боку ще приблизно 3 хвилини, злегка остудити в сковороді і подавати на вечерю.
Гречку можна замінити на будь-яку іншу улюблену крупу.
Інгредієнт:
Гречку промити кілька разів, залити холодною водою і варити на невеликому вогні до готовності (приблизно 25 хвилин). Цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на тертці. У сковороді розігріти олію і обсмажити овочі 3-5 хвилин. Додати в сковороду вміст з банки тушонки і смажити, поки не розтане весь жир. Потім додати в сковороду готову гречку і перемішати. Готувати все разом кілька хвилин. В кінці посолити і приправити страву за смаком, і подавати до столу.
Дуже смачна печінка з приголомшливим ароматом готується буквально за 15 хвилин. Кінзу в рецепті можна замінити петрушкою.
Інгредієнт:
Печінку промити і почистити від плівок. Крупно нарізати. Обваляти кожен шматочок печінки в борошні. У сковороді розігріти соняшникову олію. Викласти печінку в сковороду і обсмажити до готовності (приблизно 15 хвилин). Під час смаження не солити, інакше продукт стане жорстким. Помідор нарізати невеликим кубиком, зелень і часник дрібно порубати, а цибулю нарізати півкільцями.
До готової печінки додати нарізані овочі та зелень, посолити і поперчити, перемішати. Залишити на 10 хвилин для просочення і подавати до столу. Якщо вам не подобається смак свіжої цибулі - її можна додатково посмажити.