Як приготувати плов, щоб він не був сухим, і про що важливо знати перед приготуванням - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Узбецький плов - популярна страва східної кухні, яку можна легко приготувати вдома. Для того, щоб плов вийшов розсипчастим, ароматним і ситним, важливо знати про деякі нюанси. УНІАН розповість, чи потрібно замочувати рис для плову і в якому посуді найкраще його варити.
Для того, щоб коронна узбецька страва вийшла на славу, варто відповідально поставитися до підготовчого етапу і правильно підібрати всі необхідні інгредієнти:
За бажанням також ви можете додати хмелі-сунелі, чебрець, коріандр, шафран, сухофрукти та інші інгредієнти на ваш смак.
Враховуйте, що справжній плов можна приготувати тільки в чавунному казані з товстими стінками. Рис в такому посуді готується рівномірно і залишається розсипчастим, а м'ясо не прилипає до стінок.
Основний принцип плову простий - вам спочатку потрібно приготувати зірвак (обсмажити м'ясо і овочі, а тільки потім додавати рис). Що стосується пропорцій, то м'ясо, моркву і рис кладуть в рівних частинах, цибулю і часник - 1-2 головки. Технологія приготування наступна:
На даному етапі ви можете вважати, що приготували зірвак. Далі потрібно закласти рис. Робити це краще шумівкою, щоб рівномірно розподілити його. Рис необхідно втопити в бульйоні і протушкувати у відкритому вигляді 20 хвилин. Потім вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і залишити плов "доходити" на 15-20 хвилин. З готового блюда потрібно дістати часник і перець, якими потім можна прикрасити плов, викладений на велику тарілку.
Раніше УНІАН говорив про те, як приготувати смачний плов у домашніх умовах з курки, яловичини або свинини.