Вівсяна каша - чудова страва для початку дня.
Вівсяна каша - корисна й поживна страва на сніданок. Аби отримати ідеальну кашу, потрібно знати декілька принципів її приготування. Як варити вівсянку, з крупи чи пластівців, на воді чи молоці - читайте в матеріалі УНІАН.
Раніше ми розповідали, як правильно варити перлову кашу в каструлі, мультиварці та мікрохвильовці.
Кашу можна приготувати з вівсяної крупи або пластівців. Вважається, що чим більший помел, тим каша корисніша, але вариться вона доволі довго. До того ж перед приготуванням крупу слід замочити на декілька годин і варити потім близько 30-40 хвилин.
Натомість із вівсяних пластівців каша готується значно швидше. Самі вівсяні пластівці відрізняються помелом і, відповідно, часом приготування – дрібніші варяться швидше. Крім того, деякі вівсяні пластівці не потребують варіння, їх просто заливають окропом, соком, кефіром або іншими кисломолочними продуктами. Інформація про це зазвичай вказана на коробці.
Пластівці бувають, зокрема, таких видів:
Вівсяну кажу можна варити на воді або на молоці. Також можливий варіант, коли її готують на воді та молоці у співвідношенні 50 на 50 (або в іншій бажаній пропорції).
Стосовно ж того, в яких пропорціях брати вівсянку та рідину, то це залежить від бажаної консистенції каші:
Доведіть воду до кипіння, додайте пластівці й акуратно помішуйте вінчиком. Таким чином маса вийде однорідної консистенції. У процесі приготування додайте сіль або цукор за смаком.
Подавайте готову вівсяну кашу з вершковим маслом, вершками, свіжими ягодами, медом, горіхами.
Молоко поставте на вогонь. Додайте сіль та цукор. Коли молоко прогріється, всипте вівсяні пластівці. Варіть, постійно помішуючи, на невеликому вогні, відповідно до вказаного на упаковці часу. У готову кашу додайте вершкове масло. Добре перемішайте.
Порада: аби вівсяна каша була повітряною, пишною й м'якою, постійно перемішуйте її, поки вона не стане теплою.
Подавайте кашу зі свіжими фруктами та ягодами, медом, улюбленим сиропом, корицею.